Syksyllä 18 vuotta täyttävän legendaarisen rockklubin keskikerros on saanut täysin uuden ilmeen.
Konkreettisin muutos Nelivitosen sisustuksessa on siinä, että narikka on siirretty ikkunoiden edestä entisen wc-kompleksin paikalle, ja kadulle avautuvien ikkunoiden eteen on aseteltu pitkä sohva ja rivi pikkupöytiä.
Wc:t taas löytyvät takanurkasta baaritiskiä vastapäätä. Myös portaat yläkertaan kiertävät uutta reittiä.
"Ajatus ikkunoiden aukaisemisesta ja asiakaspaikkojen siirtämisestä niiden alle on ollut jo pitkään. Se on vain erinäisistä syistä jäänyt tekemättä. Nyt koimme ajan olevan sopivan", ravintoloitsija
"Niille ei ole pariinkymmeneen vuoteen oikeastaan mitään tehtykään. Pieniä muutoksia aina vuosien varrella, kun on tullut tiloja lisää. Mutta nyt ajattelimme tehdä sitten kerralla kunnolla."
Sulkalan mukaan pari viikkoa kestäneellä remontilla on haettu lähinnä täydennystä liikeidealle. Ravintolatoiminta jatkuu pohjimmiltaan ihan samanlaisena kuin ennenkin, bändi-illat ja klubit säilyvät. Uuttakin on toki luvassa.
"Voisi sanoa, että yhtenä uutena klubina tulee ruoka. Nelivitosen ensimmäisten kahdeksan vuoden aikana ruoka oli aika vahvastikin mukana, kun
"Ruokaa tehdään samalla tunteenpalolla kuin muutakin. Sitä kautta avautuu mahdollisuus myös iltapäivä- ja alkuiltakäyttöön, tulee muutama tunti lisää aukioloaikaa."
"Keittiö aloittaa 4. kesäkuuta. Siitä lähtien avaamme klo 16, ja keittiö on auki joka päivä klo 24 asti. Katsotaan sitten syksyllä, rupeammeko avaamaan vieläkin aikaisemmin."
Tupakointi on loppumassa, jatkossa 45 Specialissakin saa polttaa sisällä ainoastaan sitä varten rakennetussa tupakkasellissä.
"Vastaavasti ruoka tekee tuloaan vähän joka puolella. Helsingissäkin monessa paikassa on lähdetty seurusteluruokailuun. Kun ei saa enää polttaa, ruoka tulee tilalle", Sulkala toteaa.
"Meidän täytyy olla kehityksessä mukana. Haluamme olla ykkösluokan rokkiklubi jatkossakin."
45 Specialin kesäkuun puolella aloittavaa keittiötoimintaa on konsultoimassa
Uusi keittiö on tiloiltaan varsin pieni, mutta se on suunniteltu niin, että siellä voi laittaa hyvin monenlaista ruokaa. Myös annoksiin kuuluvat leivät leivotaan itse.
Ruokatuotetta on suunniteltu nimenomaan Nelivitosen vakituista asiakaskuntaa silmällä pitäen.
"Emme ole sitoutuneet mihinkään ruokamoodiin, emme ole erityisesti italialainen tai ranskalainen keittiö", Kurttila kertoo.
"Kaikkiaan ruokatuotteita tulee kymmenkunta. Kaiken perustaksi on kehitetty neljä niin sanottua klassikkoa, joiden on tarkoitus löytyä talosta vielä 15 vuoden päästäkin. Muilla tuotteilla on vaihtuvuutta."
Kun ei saa enää polttaa, ruoka tulee tilalle."
Artikkelin lähde Kaleva <http://www.kaleva.fi/tilaa>
Creative Commons "by-nc-nd" lisenssillä <http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.fi>