50 g hiivaa100 g voita1,5 dl siirappia5 dl maitoa1 rkl pomeranssia2 tl suolaa0,5 rkl jauhettua fenkolia0,5 rkl anista600 g grahamjauhoja300 g vehnäjauhoja
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää siirappi, pomeranssi, suola, jauhettu fenkoli, anis, ja maito. Lämmitä noin 37-asteiseksi.
Kaada neste hiivan päälle kulhoon ja vispaa, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon graham- ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaksi.
Pyörittele kuusi tankoa ja aseta ne voidellulle pellille. Painele niitä hiukan ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250 asteessa noin 45 minuuttia ja anna jäähtyä hiukan. Halkaise tanko puoliksi ja leikkaa tangoista noin sentin levyisiä viipaleita. Viipaleet kuivataan sitten uunissa 100 asteessa, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.
Artikkelin lähde Kaleva <http://www.kaleva.fi/tilaa>
Creative Commons "by-nc-nd" lisenssillä <http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.fi>