0,5 dl maitoa2,5 dl sokeria220 g voita50 g hiivaa2 tl suolaa2 kananmunaa2 rkl kardemummaa8-10 tl fenkolian. 1 kg vehnäjauhoja
täyte
voita, kanelia ja sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää fenkoli ja anna liueta kymmenisen minuuttia.
Lisää hiiva, suola, sokeri, kananmunat ja kardemumma. Sekoita hyvin.
Lisää jauhot ja voi. Vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä pöydällä kaksinkertaiseksi.
Kauli puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseksi. Levitä taikinan päälle voita ja ripottele päälle paljon kanelia ja vähän sokeria. Kääri rullalle. Leikkaa vinosti korvapuusteiksi ja paina peukalolla muotoon.
Nosta pellille kohoamaan. Voitele kohonneet örkyt kananmunalla ja ripottele päälle hienoa sokeria.
Paista 230 asteessa noin 15 minuuttia.
Artikkelin lähde Kaleva <http://www.kaleva.fi/tilaa>
Creative Commons "by-nc-nd" lisenssillä <http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.fi>