Haastattelusessioissa oli harras tunnelma

Anssi Juntto
Oulu Matti Riekki oli ehdotellut Sentenced-historiikin tekemistä vuosien varrella jo useampaan otteeseen, mutta bändi näytti projektille vihreää valoa vasta reilu vuosi sitten.
Riekki sai vapaat kädet kirjan sisällön suhteen. Asioista oli määrä puhua niin kuin ne olivat.
Vaikka Riekki oli seurannut Sentencedin uraa pitkään, haastattelusessioissa kävi ilmi monia yllättäviä seikkoja.
Suurin yllätys oli kuitenkin se, kuinka hän onnistui saamaan vähäpuheiset metallimiehet avautumaan. Etenkin Ville Laihialan haastatteluosuuksia hän myöntää odottaneensa jännityksellä.
"Tiesin, että Ville ei ole ollut kovin halukas lähtemään aukomaan asioita. Eikä hän todellakaan ole mikään puhumisen ystävä muutenkaan. Vaan sieltäpä tulikin loistojutut, ja vieläpä ihan selvin päin. Selvästi hänelläkin oli tarve käydä näitä asioita läpi, saada jonkin näköinen tilinpäätös sisuksissa aikaiseksi", Riekki kertoo.
"Sen kyllä huomasi noissa yhteishaastiksissa, että ukot eivät olleet juurikaan puhuneet näistä asioista keskenään. Aika harras oli meno välillä."

Matti Riekin Täältä pohjoiseen: Sentencedin tarina -kirja on jo ennakkomyynnissä Levykauppa Äxässä. Kirjan varsinainen julkaisupäivä on 10. tammikuuta.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva