Hallista iso vapaa-aikakeskus

Markku Rättilä Kaleva
Oulu Limingantullissa sijaitseva entinen Inexin logistiikkakeskus kaikuu vielä tyhjyyttään, vaan ei enää kauaa. Huhtikuussa hallin täyttää liikunnan riemu kun tiloissa avataan suuren kokoluokan sisäaktiviteettipuisto.
Teemoina puistossa ovat Duudsonit ja Hevisaurus, jotka astuvat Oulussa ensimmäistä kertaa perinteisten reviiriensä ulkopuolelle.
SuperPark Oulu -nimeä kantavaan kokonaisuuteen sijoittuvat myös skeittaus- ja scoottauspaikat sekä peliareena. Tiloihin tulee myös ravintola ja kauppa.
Ensi syksyyn mennessä 13 000 neliömetrin hallissa aloittavat lisäksi Citydance, Pilates Oulu, liikuntakeskus Voitto sekä monitoimiareena, joilla kullakin on omat yrittäjänsä.
Yhteensä eri toimintojen odotetaan keräävän vuosittain noin puoli miljoonaa käyttäjää, hankkeen puuhamies Juha Tanskanen laskee.
Hänet tunnetaan muun muassa Sotkamon pesäpallo- ja matkailukuvioista. Tanskanen toimii SuperPark Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Vastaavaa tehtävää mies hoitaa myös Sotkamossa Vuokatti SuperPark Oy:ssä, joka omistaa Oulun yhtiöstä 75 prosenttia. Loput 25 prosenttia on osuuskauppa Arinalla, jonka tiloihin keskus sijoittuu.
Tanskanen kertoo havainneensa Oulun matkailupuolta konsultoidessaan, että kyseisenkaltaiselle kokonaisuudelle on kaupungissa tilausta.
"Oulussa on isot sisämarkkinat ja pitkä, kylmä talvi", Tanskanen toteaa.
Hanke mahdollistui kun sopivat intressit kohtasivat. Taustalla ovat hyvät kokemukset Vuokatin toiminnasta, jossa teemana ovat Angry Birds-aktiviteetit. Puisto keräsi ensimmäisenä toimintavuonna 148 000 kävijää.
"Huomasimme, että konsepti kiinnostaa. Kymmenet tahot eri puolilta maailmaa ovat olleet asiasta yhteyksissä."
Ratkaiseva asia oli Arinan mukaantulo, sekä sen tarjoamat sopivat tilat. Iso toimija antaa leveät hartiat.
Itse SuperPark tavoittelee 100 000 kävijää ja kolmen miljoonan euron liikevaihtoa vuodessa. Työntekijöitä puistoon on tulossa parikymmentä.
Kaikkiaan talossa tekee jatkossa töitä noin 80 henkilöä sekä lukuisa joukko ohjaajia ja opettajia päälle.
Duudsonien Jarno Laasala odottaa "älyttömän innoissaan" uutta aluevaltausta.
"Tällaisesta on haaveiltu pitkään ja villejä ideoita on viritelty", Laasala sanoo ja korostaa, että aktiviteetit tehdään kaikesta huolimatta turvallisiksi.
Hän lupaa tuoda avajaisiin koko porukan paikalle.
Merja Satulehto Citydancestä korostaa, että Oulussa on ollut huutava pula tanssitiloista. Nyt asia korjaantuu.
"Meille tulee kuusi isoa salia ja niihin kunnon lattiat", Satulehto kertoo.
Liikuntakeskus Voittoon on tulossa alan modernein laitteisto, jollaista ei vielä muualla Suomessa ole.
Samu Forsblom monitoimiareenaa operoivasta PST Event Oy:stä toteaa, ettei Oulussa ole investoitu elämysteollisuuteen vastaavasti vuosikymmeniin.
Projektipäällikkö Riina Aikio Oulun kaupungin matkailu- ja kongressitoimistosta pitää areenan tuloa kaupungille hyvänä asiana. "Hienoa, että tulee uusia tiloja jotta voidaan paremmin markkinoida Oulua tapahtuma-, kokous- ja kongressikaupunkina."
K2 Pääkirjoitus, sivu 4Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva