Kristillisdemokraatit asettaisivat Myllylän ehdolle Helsingistä

Mirja Niemitalo

OULU Keskusta ja kristillisdemokraatit tavoittelevat eduskuntavaaliehdokkaaksi dopingjupakassa uransa tärvellyttä Mika Myllylää. Kristillisdemokraatit asettaisivat haapajärvisen hiihtäjän kuitenkin ehdolle Helsingin, ei Oulun vaalipiirissä.

Kristillisdemokraateilla on tällä haavaa yksi kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Paikka heltisi vaaliliiton avulla. Helsingissä puolue on toista kautta ilman omaa kansanedustajaa.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Milla Kalliomaa vahvistaa, että puolueen puheenjohtaja Bjarne Kallis on käynyt asiasta neuvotteluja Myllylän kanssa.

”Neuvotteluja hänen kanssaan on käyty epävirallisesti. Vielä on aikaista kommentoida toteutuuko se”, Kalliomaa sanoo.

Kalliomaa toivottaa Myllylän joka tapauksessa tervetulleeksi puolueen ehdokkaaksi. Kalliomaan mukaan Myllylä voisi olla ehdokkaana missä päin tahansa, sillä tunnettuudessa ei ole ongelmia.

”Helsinki olisi varmaan myös Myllylälle kiinnostava piiri”, Kalliomaa arvioi.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kristillisdemokraattisen piirin puheenjohtaja Martti Heikkinen arvioi, että Myllylä sopisi ehdokkaaksi Helsinkiin kuin nenä päähän.

Paikallinen urheilu- väki mukana

Myös keskustalaiset urheilupiirit Haapajärven ja Kalajokilaakson suunnalla ovat kosiskelleet Myllylää puolueen ehdokkaaksi. Pohjois-Pohjanmaan keskustapiirin puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rantakangas myöntää, että keskustalaiset urheilupiirit ovat olleet yhteyksissä Myllylään pitkin syksyä.

”Tällaista keskustelua Mika Myllylän kanssa on käyty”, Rantakangas tietää.

Rantakankaan mielestä Myllylä olisi myönteinen, uusi ja tuore ehdokas keskustan riveihin. ”Hän toisi uutta ulottuvuutta keskustaan. Minulla ei ole mitään hänen ehdokkuuttaan vastaan. Päinvastoin”, Rantakangas vakuuttaa.

Rantakangas muistuttaa, että keskustan ehdokasseula on varsin tiukka, eikä Myllylälle voida taata automaattisesti paikkaa listalla ilman jäsenvaalia ja piirikokouksen hyväksyntää. Rantakankaan mukaan ehdokasasettelun puitteissa aikaa kuitenkin on vielä, mikäli Myllylä harkitsee keskustaa vaihtoehdoksi.

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ei halua ottaa kantaa, missä piirissä Myllylä olisi paras keskustan ehdokas. Helsingissä vapautuu nippu ääniä, mikäli puolueen puheenjohtaja Esko Aho ei enää asetu sieltä ehdolle. Lankia ei kuitenkaan halua olla patistamassa Ahoa ratkaisuissaan.

Myös saarnaaminen kiinnostaa Myllylää

Myllylä kertoo Iltalehdessä, että hän harkitsee vakavasti kansanedustajaehdokkuutta. Myllylän mukaan sekä keskusta että kristillisdemokraatit ovat ilmaisseet kiinnostuksensa häntä kohtaan.

”En ole vastannut kenellekään suuntaan enkä toiseen. Haluan korostaa, että en ole vielä minkään puolueen jäsen, vaan kantani on avoin”, Myllylä sanoo lehtihaastattelussa.

Politiikan ohella Myllylä on kertonut tuntevansa kutsumusta evankelistaksi. Hänen äskettäinen esiintymisensä Seinäjoella kirkossa keräsi laajan kuulijakunnan.

”Minua kiinnostaa olla ihmisten kanssa tekemisissä ja ennen kaikkea auttaminen. Eduskunnassa on mahdollisuus vaikuttaa”, Myllylä pohtii Iltalehdessä.

arkisto

Uranvaihto. Hiihtäjä Mika Myllylällä on kysyntää kahdessakin puolueessa kansanedustajaehdokkaaksi.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva