Niittyaron puisto- alue ehommaksi

Asukkaiden aktiivisuus kannatti

Anna Mikkonen

OULU Koskelan Niittyaron ilme kohenee pian. Alueen suunnittelu on alkanut ja rakennustöihin päästään käsiksi ensi kesänä. Alustavat työt on jo aloitettu maiden läjityksellä.

Alueen ongelmana on ollut jo pitkään rakentamattomuus, viimeistelyn keskeneräisyys ja pysäköintijärjestelyt, jotka eivät toimi. Esimerkiksi puistoaluetta, vanhaa asuntomessualueen parkkipaikkaa, on käytetty tilapäisenä parkkialueena.

Niittyaron asukkailta on tullut alueen ehostamiseksi palautetta ja aloitteita, sekä kirjallisena että suullisesti, kertoo suunnitteluhortonomi Heljä Tolvanen Teknisen keskuksen katu- ja viherpalvelusta.

Parannusta on toivottu muun muassa liikennejärjestelyihin ja valaistukseen. Yksi alueen aktiiviasukkaista on Voitto Syrjämäki, joka jätti kirjallisen kansalaisaloitteen vajaa vuosi sitten. Syrjämäki on iloisesti yllättynyt, että asiat lähtivät etenemään näinkin ripeästi.

Syrjämäki on asunut Niittyaron alueella vasta parisen vuotta, mutta toteaa maisemien tulleen hyvin tutuiksi koiraa ulkoiluttaessa.

”Minua säälitti katsoa, kun hyvät ulkoilumaat olivat joutokäytössä ja autojen hautausmaana”, hän toteaa ja toivoo, että suunnitelmissa mennään loppuun asti.

”Kävelyreittien varrelle voisi tuoda myös koirankakalle tarkoitettuja pönttöjä”, hän ehdottaa.

Asemakaavaa tarkistetaan

Suunnittelualueeseen kuuluu muun muassa Niittyaron puistoalue ja Niittyaron vanha kenttäalue, johon on jo kaavassakin merkittynä ohjeellisena leikkialue. Kulkuyhteydet otetaan syyniin Purjehtijantien itäpäässä ja Kaarnatien pohjoispäässä, johon tulee muun muassa pysäköintitilaa urheilualuetta käyttäville. Osa järjestelyistä edellyttää asemakaavan tarkistamista ja tämä tehdään muun suunnittelun yhteydessä.

Purjehtijantien päässä sijaitsevassa Simpsin päiväkodissa otetaan muutokset ilolla vastaan, sillä käytännössä päiväkodilta on puuttunut paikoitustila ja jokin aika sitten autoja jouduttiin pysäköimään alueelle, jossa se oli kiellettyä. Pulmaa on käsitelty muun muassa vanhempainilloissa.

”Puiston tulo on otettu innolla vastaan. Vaikka oma pihammekin laajeni viime kesänä hieman, on vaihtelu tervetullutta. Puisto on niin lähellä, että sitä voisi käyttää vaikka iltapäiväulkoilussa”, uskoo lastentarhanopettaja Päivi Leinonen ja toteaa, että keskeneräinen alue ollut aika ikävän näköinenkin.

Suunnitelmissa puistoon on kaavailtu leikkivälineitä myös isommille lapsille, ei ainoastaan päiväkoti-ikäisille.

Niittyaron alueen kehittämistä esiteltiin eilen alueen asukkaille Koskelan koululla.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva