Uuden jäähallin rakentamiseen aikaisintaan ensi vuonna

Irma Nykänen

OULU Niin teknisen keskuksen virkamiehistö kuin teknisen lautakunnan luottamusmiehistö puoltaa uuden monitoimihallin rakentamista Raksilaan pesäpallostadionin ja Ouluhallin likeisyyteen. Samalle kannalle on aiemmin päätynyt myös Oulun jäähallin tulevaa käyttöä selvitellyt hankeryhmä.

Lautakunta esittää jäähallin loppuraportista antamassaan lausunnossa uuden, noin 7 000 istumapaikan monitoimihallin rakentamista.

Toteuttamisen aikataulusta lautakunta on hankeryhmän kanssa eri mieltä: rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan ensi vuoden puolella. Lisäksi mahdolliset muutoksenhaut voivat myöhästyttää rakentamisen alkamista. Hankeryhmä oli arvioinut rakentamisen voivan alkaa jo tänä vuonna.

Ennen kuin rakentamisesta voidaan edes haaveilla, on monta asiaa ratkottavana. Lautakunnan mielestä seuraavaksi tulisi perustaa työryhmä, joka huolehtii aie- ja esisopimusvalmisteluista ja suunnittelun käynnistämisestä. Koko rakennusprojektin suunnittelu ja rakennuttaminen voisi tapahtua kaupungin ja ulkopuolisen rahoittajan eli Kärppien ja sidosryhmien yhteisorganisaatiolla. Työssä käytettäisiin ulkopuolista konsulttia.

Kaavaa muutetaan, rahaa tarvitaan

Lautakunnan mukaan ratkaisu tukee liikenteen ja pysäköinnin painopisteen siirtämistä Pohjantien varteen. Ouluhallin parkkipaikalla säilyisi 500 autopaikkaa ja tien toiselle puolelle Huuhkajapuistoon rakennettaisiin 500 uutta autopaikkaa.

Teknisen keskuksen osalta työ edellyttää asemakaavan muuttamista ja uusien liikenne- ja pysäköintijärjestelyjen suunnittelua. Lautakunta korostaa, että varsinkin Professorintien varren kiinteistöille on taattava pysäköinti yleisötilaisuuksien aikana.

Suunnitelmien tekemiseen ei lautakunnan mielestä kuitenkaan saa lähteä ennen kuin riittävä varmuus, esimerkiksi aiesopimus Kärppien ja yhteistyökumppaneiden kanssa saatu.

Suunnitelmien tekijäksi esitetään ulkopuolista konsulttityövoimaa, mutta sen palkkaamiseen ei ole varattu määrärahaa tämän vuoden budjettiin. Jos työ halutaan aloittaa tänä vuonna, saa valtuusto päätettäväkseen konsulteille tarvittavat lisämäärärahat.

Lautakunnan jäsen Pirjo Sirviö jätti kokouksessa esityksestä eriävän mielipiteen. Sirviön mukaan hanketyöryhmä on tarkoituksenhakuisesti laatinut laskelmat niin, että uudisrakentaminen saadaan näyttämään halvemmalta kuin entisen peruskorjaaminen.

Äänestyksessä eriävä mielipide kuitenkin kaatui äänin 4-5.

Lautakunnan lausunto menee seuraavaksi apulaiskaupunginjohtaja Silja Hiironniemen päätettäväksi, miten tästä jatketaan eteenpäin.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva