Harjoitushalli suunnitteilla

Hallia kaavaillaan koulujen läheisyyteen

Jari Kangaskorte

YLIVIESKA Ylivieskan seutukunnan vetämän kesälajien harjoitushallin rakentamista suunnitellaan Visalantien varteen. Tontti sijaitsee Jokirannan koulun (yläaste) ja sosiaalioppilaitoksen vieressä olevalla pellolla. Toisena sijoitusvaihtoehtona oli liikuntakeskuksen alue, joka todettiin liian ahtaaksi.

”Hallin rakentamiselle on suuri tarve tällä alueella. Kartoituksen mukaan käyttöaste olisi 300 prosenttista kello 16-23 välillä. Päiväkäyttöä voisivat hyödyntää läheiset koulut”, totesi hankkeen yhtenä puuhamiehenä oleva Keijo Nivala.

Joukkuelajien suosio alueella kasvaa koko ajan, mutta kunnolliset talviharjoitusolosuhteet puuttuvat. Hallin käytöstä ovat kiinnostuneet jalkapalloilijat, pesäpalloilijat, yleisurheilijat ja golffarit. Asukkaita seutukunnan alueella on noin 90 000 henkeä.

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikön johtajana toimiva Nivala visioi samalla tulevaisuuteen.

”Tänne voitaisiin perustaa liikuntaan painottuvia opintolinjoja. Vastaavanlaiset lähimmät hallit sijaitsevat Oulussa, Kokkolassa ja Kajaanissa”, Nivala muistutti.

Hallin luonnospiirrustuksen on laatinut Palojärven arkkitehtitoimisto. Rakennuksesta tulee puhtaasti harjoitushalli, jonka sisämitat ovat 105x60 metriä. Hallin toisella sivulla on 2-4 ratainen juoksusuora, joka toimii samalla katsomo- ja verryttelyalueena. Kentän pintamateriaali on kumitekorouhe, joka muistuttaa luonnon nurmea.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 2,07 miljoonaa euroa (12,2 milj. markkaa). Rahoitussuunnitelmassa halliyhtiön osakepääoma on 0,62 miljoonaa euroa, josta puolet koostuu Ylivieskan kaupungin osuudesta. Saman verran joudutaan ottamaan lainaa ja anomaan valtionapua. Loppuosa muodostuu yksityisestä osuudesta ja talkootyöstä.

Käyttökuluista ja lainoista halliyhtiö selviää laskelmien mukaan 50 euron tuntimaksulla. Rakennustyöt olisi tarkoitus saada käyntiin ensi vuonna.

Valtionapuhakemuksen seutukunta on jättänyt viime vuoden puolella. Seuraavaksi odotellaan Ylivieskan kaupunginhallituksen päätöstä tonttiasiassa.

Jari Kangaskorte

Kouluista lisää käyttäjäkapasiteettia. Jalkapalloseura FC YPA:n puheenjohtaja Keijo Nivala osoittaa harjoitushallille sopivaa tonttia.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva