SPR:n Oulun piiri osti Ytyä ry:ltä Hietalinnan

Markku Rättilä Kaleva
Oulu Suomen Punaisen Ristin Oulun piiri on ostanut Hietasaaressa sijaitsevan Hietalinnan. Talossa on viime vuodet toiminut työttömien yhdistys Ytyä ry.
Kaupat on tehty elokuussa. SPR asettuu taloon virallisesti 15. syyskuuta, toiminnanjohtaja Pertti Saarela kertoo. Kauppahintaa osapuolet eivät paljasta.
Hietalinna tulee Saarelan mukaan pääasiassa SPR:n omaan käyttöön. Ensisijaisesti taloa käytetään vapaaehtoisten virkistys- ja kurssitoimintaan.
"Talo ja ympäristö antavat sellaiseen hyvät mahdollisuudet. Voimme toimia myös ulkona. Siellä voi järjestää esimerkiksi autosta pelastamista ja pienimuotoisia etsintäharjoituksia", Saarela sanoo.
Osallistujat voidaan myös majoittaa piharakennukseen. Kesällä Hietalinnan piha-aluetta on mahdollista käyttää telttamajoitukseen vaikkapa lasten leirien yhteydessä, Saarela visioi.
SPR:n kurssitoiminta on vilkasta. Koulutusta järjestetään Hietalinnan lisäksi jatkossakin keskustan toimitilassa, jossa on Saarelan mukaan kuitenkin omat rajoitteensa.
Hietasaaressa voidaan järjestää lisäksi harjoituksia, joita yleisö voi tulla seuraamaan.
"SPR:n toiminta on muutenkin kaikille avointa. Siihen voi osallistua kuka tahansa."
Hietalinnassa jatketaan ainakin yhden kerran Ytyältä perittyä ruokajakelua. EU:n ruoka-apua on tarjolla 10. syyskuuta kello 15-17.
Ruokajakelua voidaan tehdä myös jatkossa, jos sen hoitamiseen löytyy riittävästi vapaaehtoisia.
"Toivottavasti jakelu onnistuu ja voimme jatkaa toimintaa. Se on meille kuitenkin uusi asia", Saarela toteaa.
EU:n ruoka-apupolitiikkakin on sen verran vaiheessa, ettei sen tulevaisuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.
SPR:n Oulun piiri valmistautuu parhaillaan vuoden suurimpaan koitokseen, Nälkäpäiväkeräykseen. Se järjestetään 12.-14. syyskuuta.
Keräystä vauhditetaan jo etukäteen NälkäpäiväRock-tapahtumalla ensi perjantaina Nuclear Nightclubissa. Tapahtumassa esiintyy paikallisia artisteja.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva