HighTech Forum - it-alan palvelua

Kaleva ja Technopolis luottavat internetin voimaan

Pasi Kalliokoski

OULU Oulun ja Pohjois-Suomen it-ammattilaisten ja -yritysten tarpeisiin on avattu oma internet-palvelu, HighTech Forum (http://hightechforum.kaleva.fi). Eri medioiden talousuutiset seuraavat tarkasti, mitä Ericsson, Motorola, Intel tai Microsoft tekevät, mutta Nokian rinnalle saattaakin nousta CCC, Elektrobit, Eneris, Hantro, Nethawk tai Verkkoasema. HighTech Forum pyrkii kertomaan näistä ja muista pohjoissuomalaisista informaatioteknologian menestyjistä unohtamatta häviäjiäkään, joiden virheet olkoon muille opiksi.

HighTech Forum -verkkopalvelun perustana on reilut kolme kuukautta toimitettu teknologia-alan uutispalvelu. Oman toimituksen lisäksi ilmaista uutispalvelua tukevat sanomalehti Kalevan taloustoimitus sekä uutistoimisto Reutersin englanninkieliset teknologiauutiset. HighTech Forumin taustalla ovat Kaleva Kustannus Oy ja Technopolis Oyj.

HighTech Forum ei kuitenkaan ole pelkkä uutispalvelu, vaan internet-sivustoille on kehitetty ja kehitetään seuraavan reilun puolen vuoden aikana kokonaisuus, josta löytyvät työkalut sekä pien- että suuryritysten tarpeisiin. Palveluun tulee jatkossa muun muassa helppokäyttöiset ja monipuoliset välineet asiakastiedottamiseen, b-to-b-kauppaan sekä ryhmätyöskentelyyn unohtamatta kuitenkaan yritysmaailmassa nykyisin korostuvaa tietosuojaa ja -turvaa.

Vaikka sähköisen julkaisemisen ja jakelun etuina ovat pienet yksikkökustannukset ja laajat maailmanlaajuiset markkinat, ei internet-palveluista ole tullut taloudellisia menestystarinoita. Ongelmaksi ovat muodostuneet ansaintamenetelmät, joissa pitäisi saada muodostettua pienistä puroista iso virta.

Työpaikkailmoittelu nettiin

Ilmaisen uutispalvelun lisäksi ensivaiheen HighTech Forum -palveluja ovat muun muassa yrityshakemisto, tiedote- ja nimityspalvelu sekä lomakepohjainen asiakaspalautejärjestelmä.

Seuraavassa vaiheessa käyttöön otetaan marraskuussa käyttäjäkirjautumista vaativat palvelut. Näistä palveluista ehkä odotetuin on rekrytointipalvelu. Se on yhteensopiva myös sanomalehti Kalevan rekrytointi-ilmoittelun kanssa siten, että HighTech Forumin ilmoituksiin on mahdollista liittää muun muassa liitetiedostoja. Toisessa vaiheessa asiakkaille avataan mahdollisuus käyttää myös SSL-protokollan avulla suojattuja lomakkeita esimerkiksi yritysten välisessä viestinnässä.

Palveluja kehitetään koko ajan asiakkaiden toiveiden mukaan, minkä mahdollistaa Kalevan oma ohjelmisto-osaaminen. Vahvimmin kehitystyöhön osallistuvat niin sanotut pilottiyritykset, joita hankkeeseen otetaan ainoastaan puolenkymmentä.

Ensi vuoden alkupuolella HighTech Forumin uudet ominaisuudet keskittyvät liiketoiminnan kehittämisen sovelluksiin. Näitä sovelluksia ovat muun muassa ajanvarauskalenterit, suojatut ryhmätyöskentelyvälineet sekä viimeksi verkkokauppasovellukset. Todennäköistä kuitenkin on, että pilotoinnin yhteydessä palvelusovelluksia kehitetään useampia ja monipuolisemmiksi.

Väritys kertoo sisällöntuottajan. HighTech Forum --palvelun toimituksellinen materiaali löytyy punaisen vaakapalkin alta. Käyttäjä voi lisäksi valita muun muassa oman lähipiirin, jolle tarkoitetut uutiset, viestit ja muu kohdennettu tiedotus ovat HTF-sivun vasemmassa palkissa. Samassa palkissa julkaistaan mainosteita, kuten yritysten tuoteuutisia.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva