Susanna Mälkki Oulun päävierailijaksi

Esko Aho

OULU Oulun kaupunginorkesteri on valinnut päävierailijakseen syksystä 2002 alkaen kapellimestari Susanna Mälkin (32). Orkesterin taiteellisena johtajana jatkaa Arvo Volmer.

Susanna Mälkin sopimus on aluksi kaksivuotinen. Seuraavan kerran oululaiset soittavat hänen johdollaan toukokuussa 2002. Päävierailija työskentelee orkesterin kanssa vuosittain 3-4 viikkoa.

”Oulussa odotetaan mielenkiinnolla ja tyytyväisyydellä kiinteämpää yhteistyötä Susanna Mälkin kanssa, sillä hän on hyvin nopeasti noussut oman ikäpolvensa jännittävimpien kapellimestareiden joukkoon”, arvioi intendentti Riitta Pulliainen.

Susanna Mälkki aloitti uransa sellistinä. Hän voitti Turun sellokilpailun vuonna 1994. Göteborgin sinfoniaorkesterin soolosellistinä Mälkki työskenteli vuosina 1995-1998. Hän on pitänyt omia resitaaleja, esiintynyt orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona.

Kapellimestarinopintonsa Susanna Mälkki aloitti vuonna 1995. Hän opiskeli Jorma Panulan, Eri Klasin, Leif Segerstamin ja Atso Almilan johdolla. Mälkki hyväksyttiin viime vuonna myös Jean Sibelius -kapellimestarikilpailuun, josta hän kuitenkin karsiutui alkuvaiheessa.

Tulevalla kaudella Susanna Mälkki on kutsuttu uudelleen johtamaan orkestereita muun muassa Göteborgiin, Birminghamiin ja Stavangeriin. Uusia vierailukohteita ovat Tukholman kuninkaallinen orkesteri, Oslon filharmonia, Flandersin kuninkaallinen filharmonia, Winterthur-orkesteri ja ASKO Ensemble.

Arkisto

Toukokuussa tavataan taas. Susanna Mälkki aloittaa päävierailijan työt Oulussa ensi vuonna.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva