Nyt on tarpeeksi tatamia

Limingantulliin avattiin Suomen suurin kamppailuklubi.

Sami Korkala

Oulu

Sen huomaa jo salin ovella, että Oulun Kamppailuklubi ei ole mikään pikkutekijä liikunnan ja urheilun saralla. Elämyskeskus Terminaalin kaupunginpuoleiseen päähän kuun alussa avattu uusi kamppailusali on 1 450 neliömetrillään Suomen suurin, ja muutkin tunnusluvut kertovat omaa kieltään.

Yli 700 harrastajaa, yhdeksän työntekijää ja tukku tuoreita arvokisamitaleita alleviivaavat seuran merkittävyyttä. Noin paljon liikuttavaksi seuraksi Kamppailuklubi on ollut piilossa julkisuudelta.

Salin perälle mennessä tulee ohitettua toiminnallinen sali, pari vapaaottelijoiden ryhmää, thainyrkkeilijöitä, ja niin edelleen. Kukaan ei nappaile sefieitä ja rehellinen hikikin haiskahtaa hieman.

Hulppeat tilat mahdollistavat monenlaista uutta. Esimerkiksi suositun valmennusleiritoiminnan voi nostaa uudelle tasolle.

– Meillä on ollut viimeisen puolen vuoden aikana huomattavan paljon seminaareja. Jatkossa keskitymme siihen, että leirien ja seminaarien vetäjät ovat kansainvälisiä huippuja, klubin Tomi Kaarelan kanssa omistava Kimmo Kolehmainen sanoo.

Esimerkiksi brasilialaisen jujutsun ja vapaaottelun maailmantähti Demian Maia veti vastikään leiriä Oulussa. Ohjaajissa on myös kovia nimiä. Thainyrkkeilyn valmentaja Jaowsamut Poseidon on voittanut lajissaan arvostetuimman Lumpini-stadionin tittelin.

Seurassa on monia SM-mitalisteja ja arvokisoistakin on tavattu tuoda tuliaisia. Esimerkiksi Kaarela voitti yli 30-vuotiaiden EM-kultaa brassi-jujutsussa, ja Outi Järvilehto oli lajissa MM-hopealla.

– Onhan tämä uusi sali urheilijallekin motivoiva. Kaikki on viimeisen päälle, eikä tatamin reuna repsota, Järvilehto sanoo.

Salilla on yhteensä 750 neliömetriä tatami-alueita. Vapaaotteluhäkin ja nyrkkeilykehän lisäksi löytyy myös toiminnallinen kuntosali, jonka puitteissa aloitti juuri Suomen seitsemäs Training For Warriors -konseptilla toimiva sali.

Valmentaja Martin Rooney kehitti TFW-valmennusmetodin alun perin huippu-urheilijoille, mutta kokonaisvaltaisen lähestymistapansa takia siitä on tullut suosittu ympäri maailman. Puitteet mahdollistavat myös yleisötapahtumien järjestämisen.

– Kevätpuolella on suunnitelmissa järjestää täällä vapaaottelutapahtuma, Kaarela sanoo.

Kolehmainen ja Kaarela aloittivat Kamppailuklubin toiminnan pyörittämisen Alppilassa 400-neliöisessä salissa.

– Silloin heittelimme ylävitosia, kun saimme palkattua ensimmäisen työntekijän. Toiminta on kasvanut askel askeleelta, Kaarela sanoo.

Molemmat omistajat toimivat myös ohjaajina ja ovat panneet merkille, että ovipumppu käy.

– Onneksi kynnys kamppailu-urheilun harrastamiseen on madaltunut. Ihmiset ovat huomanneet, että mukaan voi tulla kuka tahansa, Kolehmainen sanoo.

Seuran markkinointipäällikkö Antti Suistola on salilla treenitamineissa.

– En oikeastaan koe harrastavani kamppailulajeja, vaan tavoitteellista urheilua, hän muotoilee.

Lauantaina uudella salilla on avoimet ovet. Päivän aikana yleisöllä on mahdollisuus osallistua eri lajien ohjattuihin harjoituksiin.

Kimmo Kolehmainen (vas.) ja Tomi Kaarela ovat kasvattaneet Oulun Kamppailuklubin isoksi tekijäksi.

Creative Commons -lisenssi

Artikkelin lähde Kaleva 05.11.2016.