Bile-kansan superyö

Carita Forsman Kaleva
Oulu Neverland 2012 -festivaali saapuu tänään lauantaina Ouluun.
Luvassa on elektronista tanssimusiikkia peräti 16 tuntia - lauantai-iltapäivästä sunnuntaiaamupäivään.
Kymmenen dj-ryhmän lisäksi Club Teatrialla nähdään ilotulituksia, laser-valoja, sirkustaiteilijoita, pyrotekniikkaa, videoshow’ta sekä tanssijoita tauotta yhdeksän tunnin ajan. Sen jälkeen avataan jatkobileet aamuviideltä Apollo Live Clubilla.
"Tämä on dance-genren vuoden huipentuma koko Pohjois-Suomessa. Oulussa on käynyt vuosien mittaan selväksi, että kaupungissa on tällaiselle tapahtumalle tilausta", kertoo tapahtuman tuottaja, helsinkiläinen Niko Reijomaa alias DJ Taste.
"Nyt vielä halusimme tehdä sen erikoisen näyttävästi ja herättää audiovisuaalista mielenkiintoa koko kaupungissa", hän lisää.
Klubimusaa ympäri Suomen järjestävän Neverlandin taustalla on Reijomaan lisäksi oululainen Julius Sutinen, joka järjestää muun muassa I love hiphop -klubeja sekä muita keikkoja Oulussa.
"Päätimme lähteä liikenteeseen kiinnostavien kotimaisten dj:en kautta, eikä pelkästään yhdellä suurella ulkomaan esiintyjällä. Mutta on meillä hieno yllätysesiintyjäkin, yhdysvaltalainen Tritonal-duo, joka saatiin kiinnitettyä aivan viime hetkellä", Reijonmaa mainitsee.
Järjestäjien mukaan luvassa on koko illan mittainen spektaakkeli, joka pitää nähdä alusta loppuun. Jokaisen dj:n ja artistin keikka on höystetty oman näköisekseen erikoisefekteillä ja visuaalisilla mausteilla.
Järjestäjät toivovat tapahtumalle mahdollisesti jatkoa.
"Odotamme paikalle noin paria tuhatta kävijää. Olkoon tämä näkyvä päänavaus jokavuotiselle talvitapahtumalle", Reijomaa toivoo.
"Ajankohta selittyy siten, että kesällä ilotulituksia on turha järjestää ja taas myöhemmin se menee uudenvuoden kanssa päällekkäin. Nyt on hyvä tilaisuus juhlia klubbaajien kanssa näyttävästi. Myös Helsingistä ja Tampereelta on tulossa tänä viikonloppuna pari linja-autolastillista paikalle", hän lisää.
Illan aloittaa oululainen Skasi, joka on tuttu kuukausittaisesta Smooth Cut -klubista sekä Timetunnelista.
"Sen jälkeen soittaa yksi maan suurimmista Dubstep-nimistä kautta aikojen sekä menestyneimmisstä tuottajista, Tes La Rok", kertoo Reijomaa.
"Hänen jälkeensä tulee lauteille tukholmalainen Optimus Krime ja oululainen Timo Juuti & Hector 87, joiden esiintyminen kotikaupungissa on harvinaista herkkua eli kyse on heidän historiansa ensimmäisestä livekeikasta."
Pitkänlinjan klubimeininkiä edustavat K-System ja yli 20-vuoden ajan soittanut DJ Orkidea. Kolmeen asti jatkuvien ravien jälkilöylyjä heittävät Club Teatrialla vielä lisäksi Heavyweight ja Neon.
Jos tärinä jää päälle, on syytä siirtyä Apollo Live Clubille, jossa meno jatkuu keskipäivään saakka.
"DJ Taste pääsee siellä viimeistään mukaan festarivauhtiin, jos ja kun järjestäjän viitaltaan ehtii", naurahtaa Reijomaa.
Neverland 2012 Oulussa
3.11. Club Teatria kelllo 18-03,
4.11. Apollo Live Club
kello 05-12.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva