PKC Groupin muoviteknologiayhtiö toimivalle johdolle

Pasi Klemettilä

OULU PKC Group Oyj on myynyt omistamansa muoviteknologiayhtiö PKC Electroplast Oy:n osakkeet yhtiön toimivalle johdolle. Toimitusjohtaja Pekka Hoskio ja tuotekehityspäällikkö Rauno Pesonen ostivat enemmistön yhtiön osakkeista.

PKC Group Oyj omisti ennen järjestelyä 70 prosenttia PKC Electroplast Oy:stä ja on nyt irtautunut kokonaan yhtiöstä. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista.

PKC Electroplast Oy:ssä on 44 työntekijää ja sen liikevaihto yltää tänä vuonna vajaaseen 24 miljoonaan markkaan.

MBO -järjestelyssä oli mukana Teknoventure Oy, joka on tehnyt merkittävän osakepääomasijoituksen yhtiöön ja lähtenyt mukaan kehittämään ja kasvattamaan yhtiötä. Teknoventuren osuuden suuruutta ei kerrota.

Teknoventure tuo toimintaideansa mukaisesti yhtiöön strategista suunnitteluvoimaa ja nopeaan kasvuun tarvittavia lisäpanostuksia hallintoon ja markkinointiin.

PKC Electroplast Oy:n ydinosaamista on muovivalujen tuotekehitys ja tuotanto. Yhtiö on kuluvan vuoden alusta lähtien vastannut myös konsernin liitosjohtoliiketoiminnasta.

Kaupan osapuolet ovat sopineet tuotekehitys- ja tuotantoyhteistyön jatkamisesta. Muoviteknologiaosaaminen säilyy näin PKC Group Oyj:n kiinteässä yhteistyöverkossa.

Omia tuotteitaan yhtiö markkinoi, kotimaisten sähkötukkuliikkeiden kautta kuluttajille ja suoraan teollisuudelle, ja lisäksi suorien vientikanavien kautta autoteollisuuden lämmitinvalmistajille.

Sopimusvalmistuksen tuotteet ja palvelut markkinoidaan pääosin elektroniikkateollisuudelle.

PKC Electroplast tuottaa liitosjohtoja ja elektromekaanisia laitteita ja komponentteja. Ruiskuvalutekniikka on yhtiön perusteknologiaa. Avainkilpailutekijänä on elektroniikan ja muovikomponenttien yhdistäminen.

Mekaniikan integrointi elektroniikkaan korostuu, kun tuotteiden koko pienenee.

Yritys toimii Kempeleessä vanhoissa PKC Groupin tiloissa. Pekka Hoskion mukaan yrityksellä on selvä kasvusuunta. Työntekijämääräkin on kasvamaan päin, vaikka lisäpuhtia tuotantoon haetaan ensi sijassa automaation avulla.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva