GSM-puhelimen ilmaisin maailmanmarkkinoille

Helge Murtovaara

RAAHE Raahelaisessa Visetec Oy:ssä kehitetty digitaalisen radiosignaalin paljastin, DRS-ilmaisin, on valmis myyntiin ja hyödynnettäväksi kaupallisesti. Yritys on tehnyt sopimuksen jälleenmyynnistä Viescomm Oy:n ja Raahen Ykköspalvelu Ky:n kanssa.

Ilmaisimen perustutkimustyön teki raahelainen Oy Tenlife Ltd, jolta Visetec osti tuotteen oikeudet. Varatoimitusjohtaja Seppo Kylmäsen mukaan Visetec katsoi ilmaisimen hankkimisen ja kehittämisen arvoiseksi tuotteeksi. Reilun vuoden kehitystyön tuloksena ilmaisin on valmis markkinoille.

”Yhteistyökumppanit löytyivät yllättävän helposti.”

Viestimaan Erikoistuoteyksikön liiketoiminta siirrettiin syksyllä toimintansa aloittaneelle Viescomm Oy:lle. Myyntipäällikkö Tuomas Kemppaisen mukaan yritys ryhtyi etsimään GSM-puhelimen ilmaisevaa tuotetta, kun espanjalainen jälleenmyyjä sitä heiltä kyseli.

”Oli erittäin mukava yllätys, että tällaista osaamista löytyi näin läheltä Raahesta. Me näemme ilmaisimen lupaavana tuotteena ja mielellämme lähdemme viemään tätä maailmalle. Se on jälleenmyyntikunnossa oleva tuote, jolla me uskomme olevan käyttöä.”

Ilmaisimelle löytyy saatujen yhteydenottojen perusteella tarvetta Kemppaisen mielestä erityisesti terveydenhoidosta, teollisuudesta, vankeinhoidosta sekä lentoliikenteestä.

Paikallisen jälleenmyyntisopimuksen tehneen Raahen Ykköspalvelu Ky:n toimitusjohtajan Veikko Kotajärven mielestä on mukava nähdä, että Raahesta ja seutukunnasta löytyy tällaista osaamista. Vastaavanlaisia tuotteita tulisi kehittää alueella enemmänkin.

”Palvelutuote istuu hyvin meidän tuotesegmentteihimme. Noin 80 prosenttia asiakkaistamme on yrityksiä ja yhteisöjä - meillä on valmiit yritys- ja yhteisökontaktit.”

Visetec Oy:n varatoimitusjohtajan Seppo Kylmäsen mukaan tuotekehitystyötä tehdään niin DRS-ilmaisimen kuin muiden uusienkin, vielä julkistamattomien tuotteiden kohdalla. Yritys keskittyy jatkossa yhä voimallisemmin suurten tietoliikenne- ja elektroniikka-alan yritysten yhteistyöhön samalla vankistaen asemaansa konenäköjärjestelmien erityisosaajana ja langattomien järjestelmien kehittäjänä.

Helge Murtovaara

Paljastin valmiina. Raahen Ykköspalvelu Ky:n toimitusjohtaja Veikko Kotajärvi (vas.) ja myyntipäällikkö Tuomas Kemppainen (oik.) ovat tyytyväisiä varatoimitusjohtaja Seppo Kylmäsen edustaman Visetec Oy:n kehittämään DRS-ilmaisimeen.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva