Edelläkävijä ja malliesimerkki

Lastenelokuvien festivaali edustaa Oulun kaupungin kulttuuripolitiikkaa kiteytettynä

Eeva Kauppinen

OULU 20-vuotias Oulun kansainvälinen lastenelokuvien festivaali sai avajaispäivänä maanantaina tunnustusta Oulun kaupungilta.

Oulun kaupungin kulttuurilautakunta myönsi juhlivalle festivaalille 40 000 markan tunnustuspalkinnon.

Festivaali on historiansa aikana kulttuurilautakunnan mielestä toteuttanut Oulun kaupungin kulttuuripolitiikan keskeisiä tavoitteita.

”Tapahtuma on perustamisestaan asti toiminut paitsi elokuvakulttuurin myös kansainvälisyyskasvatuksen malliesimerkkinä monelle lapsisukupolvelle. Se on ollut myös yhtenä keskeisenä toimijana ja esimerkkinä kaupungin kehittäessä lastenkulttuurista yhä kattavamman ja näkyvämmän osan palvelutuotannostaan”, perusteli kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Veikko Ervasti.

Oulun kaupunkihan on priorisoinut lasten ja nuorten kulttuurin yhdeksi painopistealueista.

”Elokuvafestivaali on myös ensimmäisinä ollut luomassa suhteita Euroopan unioniin ja paikalliseen yritysmaailmaankin”, tunnustuksen antajat kehuivat ja viittasivat lapsiraadin vuosittain jakamaan sanomalehti Kalevan Tähtipoika-palkintoon.

Lastenelokuvien festivaalin järjestää Oulun Elokuvakeskus ry. Kulttuurilautakunta kiitteli festivaalin uskollista ja asiaansa luottavaa henkilökuntaa sekä festivaalijohtaja Pentti Kejosta.

Oulun Elokuvakeskuksen keskeinen tavoite elokuvakasvatuksen levittämiseksi on näkyvimmin toteutunut festivaalin välityksellä.

”Lapset ovat olleet lastenelokuvien festivaalin keskeinen voimavara. Merkittävimmin se on näkynyt kymmenien tuhansien lapsikatsojien ohella lapsista muodostettujen palkintoraatien ennakkoluulottomissa ratkaisuissa. Samalla on korostunut festivaalin merkitys monien valtavirroista poikkeavien lastenelokuvien pääsystä niin teatterilevitykseen kuin eri televisiokanavillekin.”

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva