Draamasarja Oulun it-maailmasta

Kuvaukset alkuun ensi keväänä, töitä kymmenille moneksi vuodeksi

Liisa Laine

OULU Kempeleessä ryhdytään ensi keväänä filmaamaan Hitech-maailmassa liikkuvaa pitkää draamasarjaa televisiolle. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Ouluun.

Sarjan nimi on ”Headhunters” (Kykyjenetsijät) ja sen on suunniteltu tulevan ulos Neloskanavalta sunnuntai-iltaisin parhaaseen katseluaikaan.

Tavoitteena on saada seudulle jatkuvampaakin tv-tuotantoa, sillä Headhuntersista vastaava yhtiö Svarvar& Engström Ltd on vastikään perustanut toimipisteen myös Oulun Teknologiakylään.

Käsikirjoitusvaiheessa oleva sarja kuvaa aggressiivista tapaa, jolla nykyään värvätään johtajia teollisuuteen, it-alalle ja politiikkaan.

”Headhunters on moderni kaupunkikuvaus, joka kertoo amerikkalaisen Headhunting-toimiston palveluksessa olevista ihmisistä. Toimistolla on pääkonttori Helsingissä ja sivukonttori Oulussa”, selvittää juonta Pohjoisen elokuva- ja mediakeskuksen (POEM) toiminnanjohtaja Markku Flink.

Sarja on suomalaisruotsalaista yhteistyötä. Tuottajayhtiön lisäksi naapurimaasta on myös käsikirjoittaja Anders Engström. Hän on aiemmin ohjannut ja käsikirjoittanut sellaisia kansainvälisiä elokuvia kuin Error 2000 sekä Varustamo, Anna Holt -Polis ja Insider tv-sarjat.

Vaikka takana on ruotsalaista tekijäjoukkoa, on Headhunters silti suomenkielinen.

Sarjan tekeminen on viisivuotinen projekti, joka antaa työtä vuosittain 50-60 henkilölle. ”Muu siihen liittyvä mobiili- ja interaktiivinen oheistuotanto työllistää varovaisen arvioin mukaan 30-40 ihmistä”, kertoo Flink.

Tuotanto- ja kuvausjärjestelyt alkavat vuoden alussa. Ensi vuonna on tarkoitus kuvata ensimmäiset 13 osaa. ”Ajatus on, että suurin osa tuotantoryhmästä tulee täältä, myös näyttelijät.”

Kyseessä on samalla seudun kärkihanke digitaalisessa televisiotuotannossa. Kärkihankkeissa etsitään veturiyrityksiä erilaisille teollisuustyypeille.

Kun studiota ei alueella ole, löydettiin ensi vuodeksi tilapäinen ratkaisu Kempeleestä luonnonvaraoppilaitokselta.

”Heillä on lämmin, iso maapohjahalli, jossa on järjestetty aiemmin monenlaisia konsertteja ja tapahtumia. Osa studiotyötä vaativista asioista kuvattaisiin siellä, muuten kuvaukset tehdään ”paikan päällä” Kempeleessä ja Oulussa”, kertoo Flink.

POEM on mukana rahoittamassa ja järjestämässä alueellista osuutta. ”Perusrahoitus on kunnossa”, vakuuttaa Flink.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva