Flextronicsin Oulun tuotannon siirto Oulaisiin etenee aikataulussa

Vesa Kärki

OULU Flextronicsin Oulun tehtaan tuotannon lopettamiseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat yhä käynnissä ja neuvotteluissa tarjotaan työntekijöille edelleenkin siirtoa Flextronicsille Oulaisiin, johon Oulun tehtaan toimintakin siirtyy. Oulun tehtaalla on töissä noin 130 työntyekijää-

”Yt-prosessi on Oulussa meneillään. Henkilökunnalle on tehty siirtymistarjous ja me olemme tehneet erilaisia tukijärjestelyjä siirtymisen helpottamiseksi. Oulaisten kaupunki on ollut ihan kiitettävästi mukana esittelemässä itseeän. Tällä hetkellä reilut 50 ihmistä on ilmoittanut halukkuutensa siirtymiseen. Neuvotteluja muidenkin kanssa käydään ja toivomme, että vaikka kaikki siirtyisivät, Neuvottelut ovat sujuneet minun mielestäni hyvin asiallisessa ilmapiirissä, vaikke asiaa tietysti hurrattu ole.”, sanoo Flextronicsin Suomen henkilöstöpäällikkö Pentti Pikkupeura.

Oulun tehtaan toiminta on tarkoitus lopettaa ensi tammikuuhun mennessä, jolloin lakkautettavan tehtaan tuotannon pitäisi pyöriä jo Oulaisissa.

”Oulaisissa rakennetaan tilaa, johon tämä tuotanto tulee siirtymään. Sitten lähiaikoina on alkamassa koulutus tarvittavalle lisäporukalle. Mitään uusia neliöitä Oulaisiin ei rakenneta, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos olisi rakennettu uusi halli tilalle. Tässä on kyse tuotannon järkeistämisestä”, Pikkupeura sanoo.

Tuotannon siirtäminen on siis varmaa. Sen sijaan päätöksiä siitä, mitä Ruskossa sijaitsevalle Oulun kiinteistölle tehdään, ei ole tehty.

”Emme tiedä, mitä Oulun tehdaskiinteistöle tehdään, vuokrataanko vai myydäänkö. Sehän on hyvä kiinteistö hyvällä paikalla. Se sopii erinomaisesti elektroniikkateollisuudelle”, Pikkupeura sanoo.

Suodatintehtaasta ei vielä päätöksi

Pikkupeuran mukaan Oulun tehtaan alasajon lisäksi muita liikkuja Flextronicsin Suomen yksiköiden kohdalla ei ole tapahtumassa.

Myös esillä ollut ajatus yhtiön Sieviin sijoitetun suodatintuotannon myymisestä on Pikkupeuran mukaan edelleen vain ajatus, jota pohditaan.

Flextronics sai Ojala-yhtymän kaupassa itselleen myös suodatinliiketoiminan eikä se kuulu Flextronicsin liiketoiminta-ajatukseen

”Suodatintuotanto on Ojala-yhktymässä sellainen osa, joka ei ole sopimusvalmistusta. Sen takia on käyty sellaista spekulaatiota, että tuleeko se myyntiin ennemmin tai myöhemmin. Keskustelua asiasta on käyty entisten omistajien ja muidenkin kanssa, mutta mitään neuvottelutulosta tai kauppaa ei ole. Meidän puolelta asiassa ei ole mitään kiirettä eikä meillä ole mitään aikatauluakaan sen suhteen, että siitä pitäisi välttämättä eroon päästä”, Pentti Pikkupeura sanoo.

Sievin Teho Filterin suodatintehtaalla on työntekijöitä ja toimihenkilöitä yhteensä 56. Sievissä valmistetaan autojen ilman- ja öljysuodattimia sekä rakennusten ilmansuodattimia.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva