Wecan ei taipunut

Pasi Kalliokoski

OULU Ylivieskalaisen sopimusvalmistajan, Wecan -konsernin, tammi-syyskuun tulos oli täsmälleen sama kuin vuosi sitten - voittoa 2,2 miljoonaa euroa - josta 1,3 miljoonaa tuli viimeisellä vuosineljänneksellä.

Wecan on siis parantanut kannattavuuttaan vuoden ensimmäiseen puoliskoon nähden. Kannattavuuden suotuisaan kehittymiseen ovat vaikuttaneet yhtiön mukaan 3G-toimitusten liikkeellelähtö, kustannustehokas toiminta ja oikein ajoitetut tila-, laite- ja henkilöstöresurssien lisäykset.

"Wecan kehittää jatkuvasti toimintansa joustavuutta ja kustannustehokuutta. Tietojärjestelmien kehittämisen kautta on parannettu toiminnan läpinäkyvyyttä ja kykyä nopeasti reagoida asiakkaiden tarpeiden muutoksiin. Hyvin motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta on sopeutunut hyvin markkinoiden jatkuvaan muutokseen", toteaa Wecanin toimitusjohtaja Pauli Aakula.

Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa vuodentakaisesta 6,1 prosenttia 34,1 miljoonaan euroon. Heinä-syyskuussa liikevaihto oli 13,1 miljoonaa euroa.

Konsernin mukaan markkinatilanne verkkoliiketoiminnassa jatkui epävakaana ja ennustettavuus varsinkin pitkällä tähtäimellä on edelleen vaikeaa. Wecanin mukaan 3G-tuotteiden kysyntä kuitenkin lähti katsauskauden aikana kasvuun ja myös gsm-pohjaisten tuotteiden kysyntä oli hyvällä tasolla.

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan Wecanin vuoden 2001 liikevaihto ylittää viimevuotisen 47 miljoonan euron liikevaihdon. Vuonna 2002 yhtiön kasvun oletetaan olevan markkinoiden keskimääräistä kasvua nopeampaa.

Konsernin palveluksessa oli syyskuun lopussa 424 eli 40 henkeä vähemmän kuin vuosi aiemmin. Heistä 291 työskenteli yhtiön ulkomaisissa yksiköissä Virossa ja Kiinassa.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva