Iso riemuoodi keskeneräisyydelle

Eleonoora Riihinen
Omaa polkua on välillä haastava hahmottaa.
Miten se onnistuu, kun on vasta 17-vuotias laulajanalku, jonka tähtipotentiaalista taistelee kolme eri levy-yhtiötä?
Oulusta kotoisin oleva Ellinoora Leikas, artistinimeltään pelkkä Ellinoora, kertoo nyt neljä vuotta myöhemmin, että hän oli pyörällä päästään.
innostuivat demonauhasta, jonka Ellinooran entinen musiikinopettaja Ismo Koskela laittoi eteenpäin.
- Kiinnostus tuntui käsittämättömältä. Korkeintaan odotin, että demosta seuraisi muutamia keikkoja, Ellinoora sanoo.
Ellinoora nauhoitti demon hakeakseen tuolloin vielä uuteen laulukilpailuun, The Voice of Finlandiin.
Hakemuksesta tuli tarpeeton, koska nuoren naisen tulkinta Beyoncén kappaleesta riitti vakuuttamaan levy-yhtiöt. Sopimuksen Ellinoora kirjoitti lopulta Warner Music Groupin kanssa.
oli kuitenkin vasta alku. Ajanjaksoon ennen helmikuussa julkaistua debyyttialbumin singleä Ei hävittävää (AEIOUAO) mahtui vuosia työskentelyä eri lauluntekijöiden ja säveltäjien kanssa. He yrittivät leipoa kappaleita, joilla Ellinoora pääsisi porautumaan suomalaisten sydämiin.
Pari vuotta sitten tuli ulos single Sellainen mies, mutta kappale ei tuntunutkaan sopivalta. Oman polun löytäminen otti aikansa.
- Olin super epävarma ja aivan uusi tässä hommassa. Lopulta tajusin, että en voi antaa muiden määräillä, millaisia kappaleita teen. Otin ison riskin ja ilmoitin levy-yhtiölle, että haluan tehdä musiikkia omalla tyylilläni, tai en ollenkaan, Ellinoora sanoo.
Sellainen mies -kappaleessa laulaa veikistelevä tyttö, joka on pahan pojan lieassa. Ellinooran omatekemä uusi kappale on jotain aivan muuta. Ellinoora puhkeaa innostuneeseen puheryöppyyn:
- Se on iso riemuoodi keskeneräisyydelle! Oivalsin, että sillä ei ole väliä, miten paljon virheitä on elämässään tehnyt. Kaikesta voi selvitä, koska kukaan ei ole valmis.
eksyminen ei välttämättä olekaan vaarallista vaan joskus jopa välttämättömyys. Nuori laulaja sai lopulta koottua ympärilleen tiimin, jonka kanssa yhteistyö luistaa. Levyllä on mukana tuottaja Samuli Sirviö ja säveltäjä Väinö Wallenius.
Tuleva albumi sisältää voimakkaita, pauhaavia kappaleita ja suuria melodioita.
- Olen viehättynyt massiiviseen äänimaisemaan ja isoihin kertseihin, Ellinoora paljastaa.
Voimakasta naispoppia tulee nyt paljon, etenkin Yhdysvalloista, jossa naissolistien, esimerkiksi Taylor Swiftin ja Katy Perryn, lumovoima hallitsee soittolistoja.
Ellinooran musiikki ammentaa kuitenkin Brittien suunnasta, mahtipontisesta folkista, indiestä ja soulista.
Florence and the Machine, Mumford and Sons, Peter Gabriel, Ellinoora luettelee vaikutteitaan.
Kotimaisista artisteista hän arvostaa muun muassa Samuli Putroa, Ismo Alankoa ja Jarkko Martikaista sekä Haloo Helsinkiä ja etenkin yhtyeen valovoimaista keulahahmoa, Elli Haloota.
Suomessa on pinnalla nyt useita naispoppareita. Onko olemassa vaara, että tulokas hukkuu joukkoon?
- Diplomaattisesti sanottuna, uskon että meille jokaiselle löytyy oma paikka. Uskon, että tarinani kiinnostaa suomalaisia.
- Olen lähtenyt toteuttamaan omia ideoitani ilman minkäänlaisia takuita. Jos homma menee vikaan, voin vain katsoa itseäni peiliin.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva