Puistokahvila avataan ennen vappua

Elina Ursin Kaleva
Oulu Moni ohikulkija on käynyt jo nykimässä Otto Karhin puistoon valmistuneen kahvila Makian ovenripaa. Sisätilat ovat sisustamista ja somistamista vaille valmiit. Ulkotöitä viimeistellään kevään aikana.
Tarkkaa avajaispäivämäärää ei vielä ole lyöty lukkoon, koska henkilökunnan rekrytoiminen on kesken, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
"Avaamme ennen vappua", Peltoniemi kertoo.
Vuosikaudet Otto Karhin puistoa hallinnut Piccolo-grilli on purettu pois, ja Oulun kaupungilla on oma suunnitelma puiston kohentamiseksi.
"Toivomme, että Makia kohentaa puiston imagoa."
Kahvilan suuret ikkunapinnat tuovat sisätilaan avaruutta ja valoa. Näköala avautuu kolmeen eri suuntaan.
Vaalea puumateriaali tuo tilaan lämpöä ja on vastapaino lasipinnalle. Sisustus on värikästä ja se vaihtuu vuodenaikojen mukaan, kertoo Makian ravintolapäällikkö Anu Koskela.
"Vaikka kahvila on moderni, sisätilaan tulee keinutuoli, viherkasveja ja kauden teeman mukaista somistusta. Tunnelma on kodinomainen", Peltoniemi kertoo.
Koska katutason kahvilatila on käytetty tehokkaasti hyväksi, keittiö, henkilökunnan sosiaalitilat ja asiakaskäymälät on rakennettu kellarikerrokseen. Liikkumista kerrosten välillä helpottaa hissi. Alakerran asiakasvessat ovat pirteän pinkkejä ja käytävän seinän grafiitinharmaa odottaa vielä koristelua.
Kahvilassa on 70 asiakaspaikkaa. Kesäisin kahvilan edustalla kattolipan alla on 120-paikkainen terassi.
"Terassilla on värikkäitä kalusteita, muutama sohvaryhmä ja riipputuoleja lipan alla", Peltoniemi kuvailee.
Terassi rajataan isoilla kukkaruukuilla ja kahvilan edusta on tarkoitus laatoittaa, mutta ensi kesä on tyytyminen väliaikaiseen asvalttipintaan.
Kahvilahenkilökunnan rekrytoiminen päättyy perjantaina. Henkilökuntaa kahvilaan palkataan 10-15, tarjoilijoita ja muutama kokki, kertoo Koskela.
Makia avaa arkiaamuisin kello 7.30 ja on avoinna 21:een. Viikonloppuisin ilta jatkuu kello 23:een. Kahvilan tuotevalikoima muuttuu Koskelan mukaan päivän mittaan.
"Arkiaamuisin tarjolla on aamiaista, päivällä lounassalaatteja ja koko päivän makeaa ja suolaista syötävää, erikoisuutena meillä ovat tanskalaiset runsaat voileivät."
Puistokahvilan nimi Makia ei Peltoniemen mukaan sekoitu vaatemerkki Makiaan, koska toimiala on eri.
"Myymme makiaa ja paikka on myös makia. Halusimme kahvilan nimeksi suomalaisen sanan, hieman paikallisuutta ja murretta."



Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva