Myllyojan terveysasema laajenee vanhan kylkeen

Kari Sankala

OULU Myllyojan terveysaseman laajennuskaava hyväksyttiin Oulun kaupunginvaltuustossa. Terveysasema laajenee Karvarinaukion varteen osalle Myllyojanpuistoa ja Karvarinaukiota. Uutta rakennusoikeutta terveysasemaa varten tulee noin 900 neliömetriä, jolloin kokonaisala kasvaa korttelissa 2 800 neliöön.

Kaavassa järjesteltiin myös alueen pysäköintiä. Terveysaseman laajennuskaavan yhteydessä on suunniteltu Myllyojan keskuksen ympäristön parantamista.

Terveysaseman laajennusosaan tulee tiloja äitiys- ja lastenneuvolalle, vastaanottotoiminnalle, laboratoriolle ja vanhusten vastaanotolle. Rakennustöihin aiotaan päästä jo tänä keväänä.

Ensimmäinen puu laajennustontilta kaadettiin jo viime joulun alla, sillä pihapiirissä ollut komea kuusi sai kunnian palvella kaupungintalon edessä joulukuusena. Perinteisesti joulukuusi on tuotu Sangin ulkometsistä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hintan ala-asteen koulun ja sen lähiympäristön asemakaavan. Hintan koulu peruskorjataan ja laajennetaan tämän ja ensi vuoden kuluessa. Koulu saa muun muassa uuden liikuntasalin.

Kaavassa jäsennettiin koulun ja viereisen päiväkodin liikennejärjestelyjä. Koulun kaakkoispuolelle tulee urheilu- ja virkistyspalvelualue.

Kaava sisältää uutta rakennusoikeutta Yrjänäntien päähän, jonne tulee yksi- ja kaksikerroksisia pientaloja.

Ilmarinkadun varressa sijaitsevaan Aine Oy:n kortteliin Etu-Lyötyssä tulee neljä kerrostaloa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen. Aineen autotalo muuttaa Välivainiolle entisiin Heikin Auton tiloihin.

Neljästä kerrostalosta yksi tulee olemaan kuusikerroksinen, kaksi viisikerroksista ja matalin talo nelikerroksinen. Rakennusoikeutta kortteliin tuli 18 500 kerrosalaneliömetriä.

Uuden Etu-Lyötyn asuinkorttelin nimi on Tullivahti.

Valtuutettu Taina Pitkänen-Koli (vihr.) arvosteli, että Etu-Lyötyn asemakaavoitus hoidetaan postimerkkeinä, eikä kokonaisvaltaisena kaavakäsittelynä. Pitkänen-Kolikaan ei sinänsä vastustanut kyseisen korttelin kaavamuutosta.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva