Pattijokikin taipumassa liitokseen

Helge Murtovaara

PATTIJOKI-RAAHE Sekä Raahen kaupunginhallitus että Pattijoen kunnanhallitus hyväksyivät maanantai-iltana kuntien yhdistämiseen johtavat esitykset. Aikaisemmin liitosta vastaan haranneen Pattijoen hallitus hyväksyi asian nyt yksimielisesti. Raahessa liitos on hyväksytty jo aiemmin.

Jatkoajalla sorvattu uuden kunnan hallinnon ja palveluiden järjestämistä koskeva täydennyssopimus sekä Pattijoelle suunnattu investointi- ja kehittämishankkeiden rahoitus menevät vielä valtuustojen käsiteltäväksi.

Jos kuntaliitos etenee Pattijoen ja Raahen valtuustoissa samalla tavoin myönteisesti, aloittaa uusi kunta toimintansa ensi vuoden alussa.

Laskennallinen yhdistymisavustus on reilut 6,7 miljoonaa euroa ja valtionosuuksien vähenemisen korvaus arviolta 6,47 miljoonaa euroa.

Päätöksentekoa helpotti se, että sisäasiainministeriön vahvistama sitoumus lähes 1,7 miljoonan euron investointi- ja kehittämishankkeiden rahoituksesta tuli molempiin kuntiin maanantaina.

Listalla on Mikonkarin ja Hummastinvaaran kehittäminen, Korkelonkankaan tasoristeyksen varolaitteet, lentokentän parantaminen, dementiakoti Kotilehdon laajentaminen sekä Pattasten päiväkodin ja Jokelan koulun korjaukset.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva