Idesco Oy:n omistus täysin Polar Electrolle

Vesa Kärki

OULU Kempeleläinen Polar Electro Oy on yhdessä oululaisen Idesco Oy:n toimivan johdon kanssa ostanut Idescon osakkeet 3i Finland Oy:n hallinnoimalta Start Fund of Kera Oy -rahastolta.

Rahasto on omistanut aiemmin 40 prosenttia Idescon osakkeista ja Polar Electro Oy:n hallussa on ollut loput Idesco Oy:stä. Nyt yritys siirtyy käytännössä täysin emoyhtiön omistukseen. Pieni osa Idescon osakkeista on tosin yhtiön toimivalla johdolla.

”Nyt meillä on omistus vakaalla pohjalla ja pystymme kehittämään rauhassa yhtiötä ja yhtiön tuotteita”, sanoo toimitusjohtaja Jari Valtonen Idesco Oy:stä.

Oulun teknologiakylässä sijaitseva Idesco Oy kehittää ja valmistaa RFID- (Radio Frequency Identification) teknologiaan perustuvia tuotteita kuten etäkortteja, saattomuisteja ja lukijalaitteita.

Idesco Oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 50 prosenttia ollen 4,7 miljoonaa euroa ja tulos oli 12 prosenttia liikevaihdosta.

Valtonen ei ennusta kuluvasta vuodesta aivan yhtä vauhdikasta, mutta uskoo vahvan kasvun jatkuvan edelleen..

Idescon tuotteita on käytössä ympäri maailmaa muun muassa kulunvalvonta-, joukkoliikenne- ja teollisuusautomaatiosovelluksissa.

RFID - markkinoiden ennustetaan kasvavan vuositasolla 25-30 prosenttia.

Kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä yritys tuo markkinoille tuotteita, joilla voidaan kommunikoida paristottomien tunnistimien kanssa jopa metrien etäisyydellä. Uusilla tuotteilla voidaan ratkaista aivan uusien sovellusalueiden kuten logistiikan, esimerkiksi paperirullien tunnistuksen ongelmia.

Idesco on juuri lanseerannut uuden kansainvälisesti kilpailukykyisen lukijatuoteperheen kulunvalvontaan. Tuoteperhe tukee usean eri valmistajan teknologiaa ja tarjoaa asiakkaille teknologiariippumattomuuden ja mahdollisuuden kilpailuttaa tunnistintoimittajia.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva