Raatti korjattava kerralla

Myös ympäröivälle alueelle saatava kokonaissuunnitelma

Irma Nykänen

OULU Raatin stadionin peruskorjausta ei liikuntalautakunnan eikä liikuntaviraston mielestä tule vaiheistaa, vaan asia on hoidettava kuntoon kertarysäyksellä yhtenä rakennusprojektina. Tosin aikaa tähän voisi kulua kolme vuotta, ja toteutus olisi vuosina 2004-2006.

Lausuntoa Raatin liikuntakeskuksen hankeryhmän työstä liikuntalautakunnalta pyysi ryhmän asettaja, apulaiskaupunginjohtaja Silja Hiironniemi. Lausunto syntyi määräaikaan eli eiliseen kokouspäivään mennessä.

Liikuntalautakunta päätti antaa Raatin liikuntakeskuksen hankesuunnitelmasta liikuntaviraston esityksen mukaisen lausunnon toteamuksella että kaupunginvaltuusto on jo tehnyt päätöksen rakentamisen aloittamisesta vuonna 2004.

Se esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle ja myös kaupungin johdolle Raatin saamista isojen valtakunnallisten hankkeiden rahoitukseen. Lautakunta päätti myös pyytää Suomen Palloliitolta, jalkapallon aluejärjestöltä ja paikallisilta jalkapalloseuroilta yhteisen suunnitelman paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen harjoitus- ja kilpailutoiminnan järjestämisestä Raatissa. Lausunto pyydetään myös Suomen Urheiluliitolta sekä urheilujärjestöiltä.

Korjaus välttämätöntä

Liikuntavirasto ja myös lautakunta yhtyvät kaikilta osin hankesuunnitelmaan sekä hankeryhmän esityksiin. Peruskorjaamista pidetään täysin välttämättömänä.

Raatin stadionin peruskorjauksen lisäksi Raatinsaaren ja Kuusisaaren alueelle tulee tehdä kokonaissuunnitelma, joka on osa liikuntakeskuksen, jokisuiston ja keskustan kehittämistä.

Jatkosuunnittelussa tulee myös arvioida Raatin uimahallin laajennusmahdollisuudet ja kustannukset, koska uimahallipalvelujen kysyntä on kasvanut niin paljon. Hallin laajennus parantaisi liikuntakeskuksen palveluja entisestään, lausunnossa todetaan.

Hankesuunnitelmassa päätykatsomoihin esitetyt toimisto- ja liiketilavaraukset on selvitettävä tarkemmin. Kentän päätyihin nimittäin on rakennettavissa tilaa kaupungin omaan virastokäyttöön sekä liikuntaan liittyvien palvelujen ja hyvinvointiteknologian käyttöön useita tuhansia kerrosalaneliöitä.

Raatista häviävien lajien korvaavat suorituspaikat on lausunnon mukaan toteutettava hankesuunnitelman mukaisesti. Kenttätason peruskorjauksessa on tavoitteena lämmitettävä tekonurmi/luonnonnurmipinnoite, joten jäädyttäminen ei ole talvella mahdollista. Hankeryhmä esittää jääpallon, pikaluistelun, jääspeedwayn sekä koululiikunnan tarpeisiin korvaavia paikkoja Linnanmaan urheilukeskukseen.

Paikkana mainio

Päätöksenteossa painotetaan lisäksi liikuntakeskuksen erinomaista sijaintia ja saavutettavuutta muun muassa julkisilla kulkuvälineillä varsinkin lapsille, nuorille ja terveysliikkujille. Liikuntakeskuksen arvioidaan muutamien vuosien päästä myös olevan merkittävä osa keskustan palveluvarustusta. Nykytilanteeseen verrattuna kävijämäärien uskotaan jopa kaksinkertaistuvan.

Peruskorjaus toisi mahdollisuuden suurten kansainvälisten urheilukilpailujen ja viihdetapahtumien järjestämiseen. Käyttökustannukset sen sijaan eivät uusien ratkaisujen myötä kasvaisi.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva