Kaleva.plussan elokuvasivusto palkittiin

Jussi Lähdesmäki

OULU Sanomalehti Kalevan verkkolehti Kaleva.plus sai kunniamaininnan elokuvasivuistaan Sanomalehtien liiton järjestämässä vuoden 2002 verkkolehtikilpailussa. 4-7 kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voiton vei ulkoasuaan uudistanut Keskipohjanmaa. Palkinnot jaettiin torstaina Sanomalehtien Liiton verkkolehtiseminaarissa Helsingissä.

Kaleva.plus -verkkolehti sai kunniamaininnan elokuvasivustostaan. ”Se, että yleisö saa kommentoida kritiikkiä tai kirjoittaa omansa, on kulttuuriteko, jolla saadaan ihmiset keskustelemaan aiheesta syvällisesti”, tuomaristo perusteli.

Kalevan elokuvasivuilla on yli 600 elokuvan perustiedot, ammattikriitikkojen arvostelut ja yleisön arviot elokuvista. Kuka tahansa lukija voi kirjoittaa oman arvostelunsa palveluun sekä tähdittää elokuvan yhdestä viiteen tähdellä. Palvelusta löytyy erikseen elokuvateattereissa kulloinkin olevat elokuvat, television elokuvatarjonta sekä video ja dvd -elokuvat.

Lisäksi Kalevan verkkolehteä kiitettiin arkistopalvelusta ja verkkolehden omista sähkeuutistoimittajista.

Kilpailun tuomaristo luonnehti tämän päivän suomalaisia verkkolehtiä asiallisiksi. ”Ensi-ihastuksen jälkeen lehdissä on keskitytty journalismiin”, tuomaristo totesi.

Edelleen tuomaristo pani merkille, että erityisesti maakuntalehdet ovat ponkaisseet esiin uusin voimin. ”Yhden ihmisen työsarka saattaa olla mittava ja silti verkkolehti on niin hyvä, että isompaa hävettää (eli yhteistyö muun toimituksen kanssa toimii)”.

Verkkolehtikilpailun tämän vuoden voittajaa, kokkolalaista Keskipohjanmaata tuomaristo kiitteli muun muassa nopeasta ja ajantasaisesta maakunnallisesta uutisoinnista.

Toisen palkinnon verkkolehtikilpailussa sai Kauppalehti ja kolmannen palkinnon Vasabladet. Keskisuomalainen sai rallisivustostaan kunniamaininnan. Kilpailuun osallistui 15 Sanomalehtien Liiton jäsenlehden verkkolehteä.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva