Heikkala uskoo Ruukin mahdollisuuksiin

Timo Myllykoski

RUUKKI Vuodesta 1974 lähtien Ruukin kunnanjohtajana työskennelleen Pentti Simojoen seuraajaksi valittu Aimo Heikkala, 45, ei laske Ruukkia maailmanlopun kuntien kastiin, vaikka kunnan taloustilanne ongelmallinen onkin. Ruukissa on hänen mielestään kehittämismahdollisuuksia, joskin se vaatii tarkkaa taloudenpitoa ja oikein suunnattuja päätöksiä.

Kuntasektorilla vuodesta 1987 työskennellyt Aimo Heikkala hakee kunnanjohtajuudesta haastetta työelämäänsä. Ennen Ruukkiin tuloaan hän on työskennellyt kunnan keskushallinnon tehtävissä Nivalassa, Utajärvellä, Kaarinassa ja viimeksi Somerolla kaupunginsihteerinä.

”Asiat ovat käyneet hyvin tutuiksi, ja kyllä tässä iässä jo kaipaa sellaista haasteellista tehtävää. Lähtökohtaisesti olen ajatellut niin, että kunnanjohtajan tehtävä on se tehtävä, johon kaikki toiminta kulminoituu, sen organisaation kokonaisjohtaminen”, hän toteaa.

Keskustan Ruukin valtuustoryhmä asettui kunnanjohtajanvaalissa yksimielisesti puoluetaustaltaan keskustalaisen Heikkalan taakse. Tästä huolimatta valtuustoryhmän puheenjohtaja Keijo Mustonen totesi Heikkalan heikkoudeksi sen, että hänellä ei ole näyttöä kunnan ykkösjohtajan paikalta.

Heikkala myöntää, että työkokemuksella on oma merkityksensä. Kuitenkin hän huomauttaa, että tuskin hakeutuisi kunnanjohtajan tehtävään, ellei luottaisi omiin kykyihinsä.

”Itse olen seurannut hyvin läheltä kunnanjohtajien työskentelyä, ja ainahan sitä peilaa omaa soveltuvuuttaan ja kykyjään näihin henkilöihin. Uskon, että tässä vuosien mittaan on tullut sellaista tietotaitoa, että osaan hoitaa kunnanjohtajan vaativaa tehtävää.”

Kuusamosta kotoisin olevan uuden kunnanjohtajan mukana Ruukkiin muuttaa koko Heikkalan perhe. Perheen neljästä lapsesta 12-vuotiaat kaksoset aloittavat ensi syksynä peruskoulun seitsemännen luokan, keskimmäinen siirtyy yhdeksännelle luokalle ja vanhimmalla on edessään lukion kolmas vuosikurssi.

”Olen perhekeskeinen ihminen ja tottunut siihen, että ympärillä on hälinää”, hän sanoo.

Paikallislehti Somero/Seppo Kummala

Uusia näkemyksiä. Sosionomi Aimo Heikkala siirtyy Somerolta Ruukin kunnanjohtajaksi. Hän on vakuuttunut, että uusien henkilöiden myötä organisaatioon tulee myös uusia näkemyksiä ja toiminta kehittyy.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva