Siellä Paula odotteli

Neena Kuukasjärvi

Jokin siinä iski heti. Sai sydämen tykyttämään, niskavillat kihelmöimään. Tunne vahvistui, kun mainos tuli uudestaan: "Voice of Finland etsii uutta suomalaista laulajakykyä." Tämä se on!
Tanja Vähäsarja päätti luottaa tunteeseen, otti ja ilmoittautui.
Kun eteisen peilin edessä vedetyistä ensimmäisistä biiseistä alkoi olla kulunut sellaiset 25 vuotta ja omat kolmekymppiset lähestyivät, oli korkea aika tehdä jotain suuren suunnitelman suhteen. Musiikki, laulaminen, esiintyminen ja keikkailu olivat kulkeneet aina mukana - vapaa-ajan harrastuksina, toisena työnä ja tulevaisuuden haaveina.
Arki oli täyttynyt enemmän järki päässä -asioista: liiketalouden ja klassisen musiikin opinnoista, työelämästä toimistopöydän ääressä, jalat maassa. Vaikka tradenomin pöytälaatikoissa muhi myös omaa musiikkia ja laulukeikkaakin tuli tehtyä, jotain tuntui silti puuttuvan.
Niinpä netissä lähti videopätkä kohti tuotantoyhtiötä, ja Tanja kävi odottamaan. Äkkiä ilmassa oli taas kihelmöintiä, jännitystä, odotusta. Ajatus pyöri kisassa, eikä tähtivalmentajan valinnasta ollut epäilystäkään.
Ja siellä se Paula odotteli. Kun kisa eteni karsinnasta toiseen, tuli aika myös Tanjan ja melko mahtavaksi emännäksi osoittautuneen Paula Koivuniemen treffata, paneutua esiintymiseen, laulamiseen, artistin rooliin ylipäätään.
Kokenut taituri antoi parasta oppiaan nuorelle lupaukselle. Läsnäolo, aitous ja oman ajan vilpitön antaminen olivat niitä eväitä, joita Paula Tanjan keikkakassiin pakkasi. Ja kenties tärkeimpänä oppina sen, että myös itsestään täytyy pitää huolta.
Pyöritystä täynnä ollut Voice of Finland -talvi poiki paitsi kisamenestystä, myös vielä odottamattoman onnenpotkun.
Musari-ajoilta Kempeleestä Tanjalle tuttu Juhani Rasinkangas lupautui oitis tekemään vanhalle kuorosolistilleen omaa musiikkia. Vinkkasipa siinä sivussa myös esiintyviksi taiteilijoiksi haaveilevien artistivalmennuksesta - jos trade-nomille vielä koulunpenkki maistuisi.
Ja maistuihan se. Opintovuosi ohjelmatuottajaksi antoi Tanjalle uutta, vahvisti verkostoja ja ennen kaikkea kirkasti unelmaa: musiikki, esiintyminen, laulaminen, keikkailu - niiden aika on nyt!
Niinpä tunnollinen toimistontäti vaihtoi laskukoneen laulumikkiin ja lähti toteuttamaan suurta haavettaan. Hullunrohkeasti, tuumaa moni. Mutta aina innolla ja antaumuksella niiden suurten unelmien perään.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva