Ihmiset toinen toistensa käsissä

Tanssinäytös Voihan rakkaus! Koululaisnäytös 11.10. Muut esitykset 12.10. klo 18 ja 13.10. klo 15 ja 18 Valvesali. Oulun Tanssikomppania ry.

Arjen makuista ja koskettavaa! Mia Lappalaisen teos Elämän kaarella tulee hyvin lähelle. Tekijä kertoo omasta arjesta ja omasta perheestä.
Näyttämöllä ovat myös koreografin 75-vuotias äiti Kirsti ja 6-vuotias tytär Veera.
Mummokin näkyy isossa mustavalkokuvassa. Jos mummo eläisi, hän olisi 112-vuotias.
Tanssien Lappalainen hahmottaa sijaansa suvun ja kaikkien naisten ketjussa: onko hän välittäjä - sanan molemmissa merkityksissä - vai helmi helmien joukossa.
Läheisyyttä voi melkein kosketella. Sukualbumiin täytyy tämän jälkeen liimata kaksi uutta otosta: Mian ja äidin tanssi sekä Mian ja Veeran duetto.
Esitys on merkittävä hetki yhteisellä matkalla, jonka Lappalainen rohkeasti ja anteliaasti jakaa yleisön kanssa.
Oma lapsi ja äidin rooli on ehkä potkaissut myös Liisa Heikkisen mielikuvituksen liikkeelle. Raskatan! kertoo rakkaudesta lapsen silmin, mutta myös Queenin ja David Guettan sanoin.
HAHAHA-company venyy vaivatta kehdosta diskoon ja äitiydestä sexy bitchiin.
Julian Owusun ja Paula Puumalaisen kotoisasti yöasuissa tanssima duetto Juurrun kuvaa parisuhteen pyörteitä. Mukana ovat katutanssin voimat ja nykärimmät virtaukset.
Koreografia pysyy uskollisesti valitussa aiheessa, jota avaa musiikkina käytetty Lenny Williamsin biisi Cause I love you.
Tästä tasapainoisesta, eläytyen tanssitusta ja vaikeusasteita sisältävästä teoksesta voi sanoa: Arvostan!
Ida Ruusun soolo Grazy for you tavoittelee Adelen kappaleen tenhoa. Esiintyjänä Ruusu on valloittava ja tarkka. Tunneilmaisultaan teos mahtuu vielä kasvamaan, ettei katsojan ajatus yhtään kiinnity tekniikkaan.
Mimmi Marjamaan koreografiassa Mari Nummiselle on järkyttävän hieno ristiriita kansanlaulun ja liikeilmaisun välillä. Hyvästit selättää patetian.
Eeva KauppinenCreative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva