Kuivaniemi tahtoo turistikohteeksi

Myllykankaalle nousee matkailukeskus

anna-leena knuuti

KUIVANIEMI Kuivaniemen valtuusto hyväksyi tiistaina ehdotuksen 3 miljoonan markan investoimisesta Myllykankaan matkailukeskuksen rakentamiseen.

Matkailukeskuksen toivotaan elvyttävän Kuivaniemen liiketoimintaa ja synnyttävän uutta loma- ja palvelutarjontaa.

”Laajempi päätös Kuivaniemen matkailun kehittämisestä tehtiin jo viime vuonna. Kyseiselle Myllykankaan luontoalueelle taas on kaavailtu monenlaista toimintaa 25 vuoden ajan. Nyt löytyivät viimeinkin sopiva yrittäjä ja toteutuskelpoinen idea”, Kuivaniemen kunnanjohtaja Markku Kehus kertaa projektin taustoja.

Kehus luottaa täysin Kuivaniemen matkailulliseen vetovoimaan. ”Tärkeintä kunnalle on uusien työpaikkojen synnyttäminen ja sitä kautta ihmisten kunnassa pitäminen. Myös kuntakuva kiillottuu vilkastuvan elinkeinoelämän ansiosta.”

Monet menot katettu

Rakennuksen lisäksi matkailukeskuksen käyttöön tarvitaan alikulkusilta nelostieltä, tiet, parkkialue, valaistukset ja viemäristöt.

Virkistysalueen ensisijaisiin panostuksiin kuuluvat uimaranta ja venesatama. Kaiken pitäisi olla valmista keväällä 2003.

Kokonaisuudessaan matkailukohteen kustannusarvioksi on laskettu kaikkiaan reilut 11 mmk. Kuivaniemen kunta osallistuu rahoitukseen 1,5 miljoonan markan osakepääomalla sekä myöntämällä 1,5 miljoonaa markkaa matkailukeskuksen rakentamiseen ja toiminnan käynnistämiseen.

Valtion osuus hankkeesta on vajaat 3,5 miljoonaa markkaa ja Euroopan aluekehittämisrahaston myöntämiä varoja käytetään noin 5 miljoonaa markkaa.

Idean ytimenä yhteistyö

Myllykankaan matkailukeskuksen idean isä on oululainen kokenut yrittäjä Jari Pennala. Hän vastaa tulevaisuudessa matkailukeskuksen liiketoiminnasta.

”Sijoitan osakepääomaan 100 000 markkaa. Muihin kustannuksiin kuten esimerkiksi 1000 neliöisen rakennuksen sisustamiseen ja työntekijöiden palkkaamiseen menee miljoona markkaa.”

Matkailukeskuksen kolmeksi toiminta-alueeksi tulevat tienvarsipysäkin palvelut, viihde ja matkailu.

Ohikulkijoille tarjotaan ruokailu- ja levähdysmahdollisuudet, viihdetoiminta puolestaan aloitetaan pitämällä tansseja. Matkailutarjonta koostuu ohjelmapakettien järjestämisestä.

”Elämysmahdollisuuksia ovat esimerkiksi moottorikelkkailu ja luontoretkeily. Myös meren luomat puitteet käytetään monipuolisesti. Lisäksi rakennuksen tiloja voi varata yksityis- tai kokouskäyttöön”, Pennanen erittelee.

”Yhteistyötä viereisen leirintäalue Kalottimajan, lähialueiden yrittäjien sekä matkailukohteiden pitäjien kanssa pyritään tekemään mahdollisimman paljon”, hän lisää.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva