Kaupungille golf- osake vaihtokaupassa

Irma Nykänen

OULU Sankivaaran hiihtomaja vaihtaa omistajaa. Tekninen lautakunta päätti vaihtokaupasta, jolla kaupunki luovuttaa Oulun Golf Oy:n omistukseen hiihtomajarakennuksen ulkorakennuksineen, ja samalla yhdistyksen noin 96 hehtaarin vuokra-alueeseen liitetään majan ympäriltä noin 4 350 neliön suuruinen alue.

Kaupunki puolestaan saa Golf Oy:ltä erillisen, noin 1,3 hehtaarin erillisen maapalstan ja 200 000 markan välirahan. Lisukkeeksi yhdistys luovuttaa kaupungille yhden velattoman C-sarjan yritysosakkeen. Sen pelioikeuksia kaupunki aikoo käyttää vierailleen.

Teknisen keskuksen johtaja Väinö Jounila perustelee vaihtokauppa muun muassa sillä, ettei Sankivaaran alueesta ole kehittynyt sellaista virkistys- ja hiihtokeskusta kuin aiemmissa suunnitelmissa 1980-luvulla kaavailtiin.

Kaksikymmentä vuotta sitten rakennetun hiihtomajan talvikäyttö tyrehtyi eikä kesäkäyttöä ollut lainkaan, ennen kuin kesätoiminta varmistui golf-urheilun siirryttyä alueelle kymmenen vuotta sitten, josta lähtien yhdistys on ollut kesävuokralaisena. Kaupungille on majan ylläpidosta ja korjauksista koitunut noin 160 000 markan vuotuiset kustannukset.

Lautakunta alkoi parisen vuotta sitten hakea majalle ostajaa, mutta varteenotettavaa tarjousta ei löytynyt. Oulun Golf oli etsinyt muutaman vuoden mahdollisuutta laajentaa nykyistä golf-aluetta (18+9 reikää) 36-reikäiseksi. Laajennusmahdollisuuden ratkettua se esitti kaupungille nyt hyväksyttyä vaihto- ja sopimuskirjaa.

Hiihtomajasta olivat tarjouksen jättäneet myös Oulun Tennis- ja Squash-hallit Oy/Seppo Rounaja sekä Oulun Urheiluautoilijat Ry.

Jukka-Pekka Moilanen

Omistajan vaihdos. Kaksikymmentä vuotta sitten rakennettu hiihtomaja ei vetänyt kävijöitä toivotulla tavalla, ja niinpä kaupunki luopui siitä.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva