Lauta ajeteltiin uusiksi

Petri Hakkarainen

KESTILÄ Siikalatvan uusin puualan yritys tekee perinteistä tuotetta uudessa tehtaassa ja uudella tavalla. Vientimarkkinoille vahvasti tähyävä North 3-TEC Oy löysi oman lajinsa lattiasta.

North Floor -tuotemerkkiä kantavat, pohjoisen tiukkasyisestä männystä valmistetut lattialaudat ovat valmistuksessa tarvittavia koneita myöten pitkän tuotekehittelyn tulos.

Kolminkertaisen lamellirakenteen kestävyyttä on koeteltu hyvin tuloksin VTT:n koekaapeissa niin pakkasessa, kosteudessa kuin kuivassa kuumuudessakin. Lauta ei väänny eikä rakoja valmiiseen lattiaan synny.

Kestilän kunnan rakentamassa hallissa töitä tehdään vielä 16 kurssilaisen voimin, mutta valmista tavaraa on jo saatu naisvaltaisen joukon käsistä varastoon melkoiset kasat.

Toimitusjohtaja Timo Alaraasakka kiittelee kunnan asennetta ja asiaan innostuneita kurssilaisia.

”Meille sijaitseminen täällä ei ole missään nimessä ongelma. Melkein kaikki työntekijät löytyivät Kestilästä ja sopivaa puutakin saamme läheltä.”

Lattiat moneen mökkiin ja taloon

Markkinoinnista vastaava Jussi Alaraasakka kertoo, että tehdas pystyy tuottamaan yhdessä vuorossa 50 000 neliömetriä lattialautaa vuodessa.

”Ympäriinsä viistepontattu tuote on valmiiksi hiottu, lakattu useaan kertaan ja asennettavissa helposti ruuvikiinnityksellä. Se on heti käyttövalmis ja tarvittaessa myös helppo purkaa ja asentaa uudelleen”, Alaraasakka luettelee.

Perheyhtiössä niin ikään toimivat Irina ja Seppo Granroth tähdentävät, että vientiin on jo nyt satsattu tosissaan. Pian ostajille voidaan antaa tutkittua tietoa jopa siitä, ettei laudoista haihdu huoneilmaan mitään haitallisia aineita. Pakkausmateriaaliksi on valittu elintarvikemuovi.

Uutta tuotetta ei myydä aivan höylälankun hinnalla. Timo Alaraasakka vakuuttaa, että vastaanotto on silti ollut hyvä.

”Tällaista vaihtoehtoa on kaivattu. Se on nopea asentaa, ja monta tavallisen lautalattian teossa vaadittavaa työvaihetta jää pois.”

Petri Hakkarainen

Testattu tuote. Irina Granroth, Jussi Alaraasakka ja Seppo Granroth aikovat viedä lattialautaa myös ulkomaiden markkinoille.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva