Päiväkoti ja koulutilat menossa Oulunsuuhun

Irma Nykänen

OULU Värtön päiväkodin ja korttelikoulun yhdistelmälle etsitään paikkaa Oulunsuun entiseltä sairaala-alueelta. Kaupunginhallitus antoi maanantaina teknisen keskuksen tehtäväksi aloittaa tarvittavat toimet sekä valtuuden neuvotella Pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa alueen vuokraoikeudesta luopumisesta.

Värtön päiväkotia ja korttelikoulua suunniteltiin alun perin sijoitettavaksi Värttöön Jaakonkujan varteen, mutta alueen asukkaiden vastustuksen takia hankkeesta luovuttiin.

Toisena vaihtoehtona on ollut hajasijoitus niin, että koulu olisi tullut Värttöön ja päiväkoti Kastellin päiväkodin tontille rakennettavaan uudisrakennukseen. Kolmannessa vaihtoehdossa tilat olisi sijoitettu päinvastoin.

Neljäntenä vaihtoehtona on hankeryhmä yhdessä kaavoitusosaston kanssa päätynyt niin päiväkodin kuin koulun sijoittamiseen Oulunsuun sairaala-alueelle. Tilat rakennettaisiin entisen sairaalarakennus S3:n, nykyisen PSOAS:n asuinrakennuksen ja Värtön liikuntahallin välissä olevalle alueelle. Tilaohjelma olisi sama kuin ykkösvaihtoehdossa.

Koulun ja päiväkodin rakentaminen tietäisi vireillä olevan asemakaavanmuutoksen tarkistamista ja näytteille asettamista. Nyt alue on osoitettu kaksi-kolmikerroksisten asuintalojen rakentamiseen. Alueella nyt olevat ns. E-rakennus eli entinen terapiarakennus, talousrakennus eli entinen sikala ja maakellari puretaan alueen tulevan käytön parantamiseksi. Vanhoista rakennuksista kumpainenkaan ei ole suojelurakennus, maakellarilla ja alueen puustolla sen sijaan sanotaan olevan miljööarvoa.

Rakennuksen ja piha-alueen investointien kustannusennuste on runsaat 17,2 miljoonaa markkaa. Päiväkodin vuokrakustannukset ovat yli 570 000 markkaa vuodessa ja koulun 633 000 markkaa.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva