Kierikki-keskus Pohjois-Suomen vuoden rakennusteko

Panu Pökkylä

OULU Pohjois-Suomen rakennusalan yhteistyöryhmä valitsi maanantaina Yli-Iin Kierikki-keskuksen vuoden rakennusteoksi Pohjois-Suomessa.

Palkinto myönnettiin Yli-Iin kunnalle Oulussa pidettynä Pohjois-Suomen rakennuspäivänä.

Kierikki-keskusta ylistetään arvioissa suureksi rohkeuden osoitukseksi. Tällaisen keskuksen rakentaminen on pienelle kunnalle kova ponnistus. Riskin suhde resursseihin on työryhmän mukaan ollut hankkeessa omaa luokkaansa.

”Tämä on koko kunnalle merkittävä hanke, ei varmaankaan toista tällaista meillä nähdä pitkään aikaan”, Yli-Iin kunnaninsinööri Kalevi Tunturi kertoo.

Kilpailussa olivat mukana myös Von Baghin kokous- ja koulutuskeskus, Kärsämäen puukirkko sekä Merikosken suihkut ja valot -hanke.

Yli-Iissä toimiva Kierikki-keskus on kivikauteen keskittyvä kulttuuri-, tutkimus- ja matkailukeskus. Kierikissä on esillä paljon tuhansia vuosia vanhoja esineitä, joita on löydetty keskuksen alueelta.

”Tämä oli luottamusmiehiltä rohkea päätös. Nyt odotetaan minkälaista piristystä keskus antaa kaikille aloille kunnassa. Työpaikkoja pitäisi saada lisää”, Tunturi jatkaa.

Valinnan tehneeseen yhteistyöryhmään kuuluvat Oulun rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry, Suomen Rakennusinsinöörien liitto RIL ry:n Pohjois-Suomen osasto, Oulun rakennusmestarit ja -insinöörit ry RKM, Pohjois-Suomen Arkkitehdit SAFA, Oulun insinöörit ry IL, Oulun LVI-yhdistys ja Rakennusteollisuuden keskusliitto RTK.

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailu järjestettiin, ja oli erittäin hyvä, että mukana oli muutakin kuin pelkästään jokin talo. Palkittavanahan voi olla vaikkapa jokin rakennusalan tuotekin”, työryhmän sihteeri Matti Palovaara toteaa.

Arkisto

Urheata. Kierikki-keskusta kehutaan rakennusalan asiantuntijoiden mukaan pienen kunnan rohkeaksi teoksi.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva