Jouluoratorio puhuttelee bachistia

Esko Aho Kaleva
KEMPELE Pastori Olli Seikkula sanoo olevansa enemmän pääsiäis- kuin jouluihminen.
Viime pääsiäisenä hänet nähtiin Limingan Via Lucis (Valon tie) -vaellusdraamassa Jeesuksena.
"Via Lucis oli huippujuttu ja rohkea teko alueemme ihmisiltä. Itse koin ylösnousseen Jeesuksen esittämisen ensin vähän hankalaksi. Millainen hän mahtoi todellisuudessa olla? Mutta Raamatun kertomukset veivät mukanaan, ja loppujen lopuksi kyse oli paljon syvemmästä."
Poikamies aikoo viettää tämän joulun töiden parissa sekä kotona Oulun Intiössä.
"Joulupäivänä laitan aina Johann Sebastian Bachin Jouluoratorion pyörimään. Hänen maallisista kantaateistaan en saa yhtä paljon irti, mutta kaikki hengelliset tekstit puhuttelevat. Klassisella puolella olen aika bachisti", Seikkula kertoo.
Seikkula myös suunnittelee menevänsä tänään sunnuntaina Oulun tuomiokirkkoon, jossa Bachin Jouluoratoriota kuullaan toista kertaa saman viikonlopun aikana. Ensimmäinen esitys oli perjantaina.
Satahenkinen kokoonpano tulkitsee Olli Heikkilän johdolla teoksesta neljännen, viidennen ja kuudennen kantaatin.
Oratoriokuoron muodostavat Oulun katedraalikuoro, Cantio Laudis ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun kamarikuoro. Orkesterina on Oulunsalo Ensemble.
Solisteina oratoriossa laulavat baritoni Aarne Pelkonen, altto Anna-stiina Tahkola, sopraano Gabriella Jani ja tenori Péter Marosvári.
Pelkonen voitti tänä vuonna Lappeenrannan laulukilpailun ja Tahkola ensimmäisen kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun 2007.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva