Herrat isot herrat söivät klubilla tuhdisti

Kari Sankala
Oulun kauppaklubilla tapasivat kaupungin mahtimiehet.
Mahtava oli myös klubin keittiö ja palvelu.
Nuori toimittajakin pääsi 1980-luvun alkupuolella muutaman kerran osalliseksi tuhdista illasta.
Ruokalista oli yksinkertainen.
Joskus joku saattoi ottaa kalaa, mutta naudan sisäfile chateaubriand oli pääasiallisin eines.
Klubi-illallinen alkoi sikarilla ja viskisoodalla. Ohessa käytiin läpi kevyet kuulumiset.
Sitten tuotiin mätiä ja blinejä, kyytipojaksi tuli jääkylmä koskenkorva. Snapsin piti olla jääkylmä, muutoin se heitettiin huiviin ja palautettiin keittiöön: "Lämmintä! Tuokaapa uusi."
Pääruokana oli tuo edellä mainittu chateaubriand, maustevoi, valkosipuliperunat ja grillitomaatti.
Kyytipoikana tuli edelleen jääkylmä koskenkorva tai kaksi.
Ruokajuomana oli punaviini, yleensä espanjalainen Sangre de Toro.
Suun huuhteluun kuului kivennäisvesi tai vissy kuten siihen aikaan sanottiin.
Jälkiruoka oli perinteistä suomalaista leipäjuustoa ja lakat, kahvia ja konjakkia. Konjakki sentään oli Ranskasta.
Aterian päätteeksi saatettiin ottaa toiset kahvit ja konjakit sekä pöyhäyttää paksut sikarit.
Sitten tilattiin viskisoodat ja ryhdyttiin puhumaan asiaa. Sitä riitti useampi tunti.
Firman piikki oli auki.



Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva