Viime tipassa kohti euroviisuja

Toni Länkinen
Kemi Kemiläislähtöinen Last Panda -yhtye on mukana pian käynnistyvässä Uuden Musiikin Kilpailussa edustamassa pohjoissuomalaista musiikkiosaamista.
Nyt toista kertaa järjestettävän kilpailun voittaja pääsee edustamaan Suomea toukokuussa Ruotsissa järjestettäviin euroviisuihin. Mukana on 12 artistia, joista kahdeksan pääsee mukaan 9. helmikuuta järjestettävään ratkaisevaan finaalitaistoon.
Musiikin genrerajoja rikkova Last Panda osallistuu kisaan kappaleella Saturday Night
Forever
.
"Joku on sanonut, että soitamme jonkun sortin pop-punk-rockia, mutta en haluaisi aivan allekirjoittaa sitä. Soitamme raffisti punk-rockahtavaa pop-musiikkia, jota sävytetään syntikoilla", kuvailee bändin basisti Harri Knuuti.
Viisihenkisen Last Pandan neljä jäsentä on lähtöisin Kemistä. Tällä hetkellä suurin osa yhtyeen muusikoista asuu Oulussa. Voikin sanoa, että bändi edustaa kisassa koko pohjoista Suomea.
Kuusi vuotta sitten perustettu yhtyeen pääsy tusinan ehdokkaan joukkoon on kova saavutus, sillä kisaan lähetettiin kaikkiaan 470 demoa.
Kisan pohjoisin bändi ei ole tehnyt Saturday Night Forever -kappaletta varta vasten Uuden Musiikin Kilpailua varten. Oli tavallaan sattumien summaa, että he päätyivät tähän mukaan.
"Oli viimeinen ilta, kun kilpailuun pystyi osallistumaan. Laulaja Henry Ossian ei ollut saanut illalla unta ja hän oli löytänyt netistä tämän kilpailun, josta kaveri oli jo aiemmin vinkannut. Meillä sattui olemaan juuri yksi biisi, jota ei ollut julkaistu. Joten lähdimme mukaan aikalailla viimeisillä metreillä. Saturday Night Forever on aika iloinen ja menevä kappale, jossa on myös hieman rakkaustarinaa", Knuuti taustoittaa.
Uuden Musiikin Kilpailun tv-lähetykset alkavat 27. joulukuuta. Last Pandan liveveto kuullaan tammikuun puolella, mutta jo ennen sitä bändiä nähdään torstai-iltojen lähetyksissä.
"Muutama ohjelma on kuvattu jo sisään."
Alhonkaturockin järjestäjänä monelle kemiläiselle tutuksi tullut Knuuti kertoo, että UMK on ollut jo nyt yhtyeelle tärkeä ponnahduslauta.
"Olemme jo nyt saaneet hyviä kontakteja muun muassa Jukka Immoseen ja Toni Wirtaseen. Tämän jälkeen on helpompi mennä viemään heille matskua ja levy-yhtiöt saattavat kiinnostua paremmin. Ja toki myös meihin saatetaan ottaa suoraan kontaktia. Radiosoittoa tulee myös toivottavasti heti vuodenvaihteesta lähtien", Knuuti ennakoi.
Bändi ei tässä vaiheessa uhraa ajatuksia kisan voitolle ja euroviisuille.
"Emme oli mukana niinkään kilpailumielellä. Tämä on hyvä väylä saada bändille näkyvyyttä. Toki sen verran on kilpailuhenkisyyttä, että haluamme päästä finaaliin ja soittamaan Barona Areenalle", Knuuti vakuuttaa.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva