Oulusta Coursen etappikaupunki

Purjehdus

KEMI Oulu on noussut Suomen Purjehtijaliiton Course 2002-tapahtuman etappikaupungiksi. Maamme suurimman purjehduskilpailun veneet ovat Oulussa sunnuntaina kesäkuun 30:ntenä startattuaan Kemistä kaksi päivää aikaisemmin.

Oulun Purjehdusseuran kommodori Seppo Silander pitää Helsingistä tullutta tietoa todellisena ilosanomana.

”Tämä on varmasti myös Oulun kaupungille mieleinen uutinen. Pystymme huoletta ottamaan vastaan Kemistä lähteneen eskaaderin sekä sijoittamaan veneet turvallisesti ja mallikkaasti laitureihin. Onhan meillä oululaisilla tätä nykyä kesäisin peräti kolme korkeatasoista venesatamaa: pursiseurojen omat kaksi satamaa sekä kaupungin uusi vierassatama Kiikelissä”, Silander vakuuttaa ja uskoo, että myös ohjelmapalvelut sujuvat.

”Pitkään olemmekin pohtineet, miksi toiveistamme huolimatta aina jäimme sivuun, kun 1980- ja 1990-luvulla purjehdittiin kuuluisia Course Kemi-kilpailuja. Myöskään Course 2000-tapahtumassa emme yltäneet etappikaupungiksi, vaikka SPL oli ottanut järjestelyvastuun. Nyt lähdemme mukaan täysin purjein”, Silander iloitsee.

Course 2002 starttaa Kemistä 28.6 ja etenee aluksi Ouluun 30.6 mennessä. Aikataulu siitä eteenpäin on seuraava : Kokkola 2.7, Vaasa 4.7, Kristiinankaupunki 6.7, Pori 8.7, Uusikaupunki 10.7, Maarianhamina 12.-13.7, Hanko 15.7, Helsinki 17.7 ja Kotka 19.7.

Ilmoittautua voi koko reitille Kemistä Kotkaan, muutamalle etapille esimerkiksi Oulusta Kristiinankaupunkiin tai pelkästään yhdelle osuudelle. Ilmoittautuminen alkaa helmikuussa Helsingin suuressa venenäyttelyssä.

Oulu on nyt siis ensimmäistä kertaa mukana Course-tapahtumassa, johon ensi kesänä kuuluu myös kaksi pitkää avomerikilpailua. Ensimmäinen suuntaantuu Kemistä Maarianhaminaan ja toinen sen jatkeena Maarianhaminasta Kotkaan.

Suunnitteilla on monenlaisia oheistapahtumia. Muun muassa Helsingin olympiakisojen 50-vuotisjuhlaa varten Pallastunturin Taivaskerolla 12.7 sytytetty olympiasoihtu kulkee osan matkaa Course 2002-eskaaderin mukana. Rantatapahtumiin kuuluu mm.SPL:n lapsille ja nuorille kohdistettu purjehduskoulu sekä erilaisia hyväntekeväisyyteen liittyviä gaalailtoja.

Suomen Purjehtijaliiton vuonna 2000 järjestämän ensimmäisen Course-tapahtuman reitti kulki Kotkasta Kemiin. Tuolloin mukana oli kaikkiaan 110 venettä. Ensi kesän tavoite on 200 venekuntaa. (PH)

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva