Oulu palkitsi NetHawkin Stiiknafuulialla

Pasi Kalliokoski

OULU Gsm- ja umts-kännykkäverkkojen testaus- ja mittauslaitteita valmistava NetHawk Oy vastaanotti eilen Oulun kaupungin Stiiknafuulia-yrittäjäpalkinnon. Vuodesta 1994 alkaen vuosittain jaetun palkinnon myöntämisperusteita ovat yrityksen työllistävä vaikutus Oulun seudulle sekä ympäristöystävällisyys.

"Jokainen kasvava ja menestyvä yritys on kaupungille kultaakin tärkeämpi, sillä Oulu haluaa olla Pohjois-Euroopan tietotekniikan edelläkävijä. Tämä huomionosoitus on kiitos siitä työstä ja panostuksesta, jota NetHawk on antanut Oulun seudulle", sanoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Pikkarainen palkitsemistilaisuudessa.

Vuonna 1993 X-Net Oy nimellä aloittanut yritys on laajentunut kovaa vauhtia, ja tavoitteena on edelleen kasvaa noin 40 prosentin vuosivauhdilla. Vaikkei yritys tarvitsekaan kaupungilta suoraa tukea, tunnustetaan NetHawkissa kaupungin merkitys muun muassa Technopoliksen kehittäjänä.

"Kaupunki on omalta osaltaan auttanut, että meillä on täällä näin merkittävä teknologiakylä yhteistyökumppaneineen. Tärkeää on myös se, että Oulu on kaupunkina houkutteleva meidän uusille työntekijöille", kiitti puolestaan Nethawkin toimitusjohtaja Matti Kurki kaupungin roolia.

NetHawk-konsernin palveluksessa työskentelee kaikkiaan 220 henkilöä, joista Oulun teknologiakylän uusimmissa tiloissa noin 170. Pääkonttorin lisäksi konsernilla on Suomessa toimintaa Kemissä, Lappeenrannassa ja Espoossa. Ulkomailla NetHawkilla on kuusi tytäryhtiötä. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 111 miljoonaa markkaa.

Stiiknafuulia-palkinto on saanut nimensä Teuvo Pakkalan novellista, jossa Teliinin Wille keksi uuden mahtisanan - stiiknafuulia. Palkinnon ovat aiemmin vastaanottaneet muun muassa Veitsiluoto Oy:n Oulun paperitehdas, Elektrobit Oy, Koskilinjat Oy ja SuunnitteluKORTES Oy.

Taidetta toimitilaan. NetHawk sai palkinnoksi Antti Holman Invitation-teoksen, jonka kutsua olivat noudattaneet Oulun kaupungin edustajina kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Pikkarainen (vas.), kaupunginjohtaja Kari Nenonen, elinkeinojohtaja Mikko Karvo ja ympäristöjohtaja Pekka Vuononvirta sekä NetHawkista liiketoiminta-alueen johtaja Pertti Paakkolanvaara, hallituksen puheenjohtaja Heikki Oukka ja toimitusjohtaja Matti Kurki.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva