Revon Sähkön tilalle Vattenfall Verkko Oy

Pasi Klemettilä

OULU Revon Sähkö häviää ensi kesänä sähköyhtiön nimenä näkyvistä. Vattenfall liittää omistamansa sähköverkkoyhtiöt Keski-Suomen Valo Oy:n, Revon Sähkön ja Vattenfall Siirto Oy:n yhteen. Uuden yhtiön nimeksi tulee Vattenfall Verkko Oy, ja se aloittaa toimintansa 1.7.2002 päätoimipaikkanaan Tampere.

Vattenfallin mukaan tavoitteena on yhtenäistää ja selkeyttää asiakaspalvelua sekä kehittää sähköverkon käyttöä.

Yhtiön toimitusjohtajan Lauri Virkkusen mukaan Revon Sähkö jää käytettävissä olevaksi aputoiminimeksi, mutta ulospäin eli asiakkaille näkyvä yhtiö on nimeltään Vattenfall Verkko.

Henkilöstöjärjestelyjä tulee lähinnä hallinto- ja toimihenkilötehtäviin. Vaikutukset tarkentuvat ensi vuoden alkupuolella. Henkilöstöjärjestelyt ja mahdolliset vähennykset toteutetaan vuosien 2002-2003 aikana.

”Meillä on kolme yhtiötä, joissa on kolme hallitusta, kolme johtoryhmää ja noin 18 johtoryhmän jäsentä. Uudessa yhtiössä johtajia ei tarvita näin paljon”, Virkkunen sanoo.

Hänen mukaansa paikallisen asiakaspalvelun puolella ei ole päällekkäisyyksiä, henkilöstövaikutukset siellä ovat pieniä.

Revon Sähkön nykyisille asiakkaille muutos näkyy paitsi nimenmuutoksena myös siinä, että sähkön siirtohinnat laskevat. Tämä johtuu Virkkusen mukaan siitä, että yhden yhtiön alueella pitää olla samat siirtohinnat.

Suomen suurin sähkönjakelija

Vattenfall Verkko Oy on syntyessään Suomen suurin sähkönjakeluyhtiö. Se toimii sadan kunnanalueella Hailuodosta Pohjois-Uudellemaalle Karkkilaan saakka.

Asiakkaita sillä on yhteensä noin 330 000, mikä vastaa 13 prosentin markkinaosuutta. Yhtiön liikevaihto on noin 800 miljoonaa markkaa.

Virkkusen mukaan heillä on ensisijaisesti tarkoitus sulatella yhtiöitä yhteen. ”Suomessa sähköyhtiöitä on myynnissä ja rakennemuutos menee eteenpäin. Jos kannattavia yritysostomahdollisuuksia tulee, niitä käytetään hyväksi”, Virkkunen sanoo.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva