Rokkipoppoo Oulusta on kova kisahaastaja

Elina Ursin
Kun on tekemisen palo ja taidot kohdillaan, tie tähtiin on tavoittelemisen arvoista.
Oululainen rokkibändi Rhyme nappasi näillä eväillä paikkansa TV2:n Galaxin Soundi -nimisestä ohjelmasarjasta.
Rhyme, solisti Eelis Saurio, 14, soolokitaristi Topias Luukkanen, 16, basisti Tommi Kuisma, 15, rumpali Niklas Alamikkelä, 15, ja rytmikitaristi Aapo Käkilehto, 15, nähdään Galaxin Soundin varsinaisessa ensimmäisessä bändejä esittelevässä jaksossa sunnuntaina 5. huhtikuuta kello 9.30.
- Meidät oikein pyydettiin mukaan, kun tuottajat näkivät meidän setin Musafoorumin bändikisassa viime kesänä, pojat kertovat.
Bändi on soitellut yhdessä kolmisen vuotta.
Pojat tapasivat vuonna 2012 Puolangan bändileirillä. Sittemmin yhtye on hionnut yhteissoittoa Oulu-opiston bändikoulussa.
Lisäksi kullakin on takanaan musiikkiopintoja. Kaikki paitsi Luukkanen opiskelevat konservatoriossa. Saurio on lisäksi Pohjankartanossa musiikkiluokalla.
- Olemme rempseä rokkiyhtye. Taitavia soittajia joka jätkä, Saurio kuvailee.

Niin Rhyme kuin viisi muutakin bändiä kilpailevat Galaxin Soundissa itse tekemällään biisillä.
Katsojat saavat valita voittajan fanittamalla omaa suosikkiaan. Eniten tykkäyksiä saaneesta yhtyeestä tulee Galaxin Soundin vuoden 2015 bändi.
Tohlopissa Tampereella ja Oulussa vuoden alkupuolella kuvatussa bändiesittelyssä, tiiserissä Rhyme soittaa In The Darkness Without You -biisin - yhtyeen ensimmäisen oman sävellyksen, koskettavan
jykevän rokkiviisun.

Rhyme on päässyt keikkailun makuun ja janoaa lisää lavakokemusta.
Viime kesänä Rhyme soitti muun muassa Oulunsalon Suvirockissa ja Korpirockissa. Plakkarissa on myös hopeaa Tykkimäen Musafoorumista viime vuodelta.
Vuonna 2012 Saurio esiintyi Talent-kisassa Elviksenä, mutta ei halua enää ratsastaa Elvis-hypetyksellä.
- Sieltähän niitä keikkoja alkuvaiheessa tuli, kun olin Talentissa. On pakko myöntää, että enemmän olemme tehneet niitä ilmaiskeikkoja kuin rahat käteen -esiintymisiä, Saurio kertoo.
Kevään ja kesän kalenterissa on jo muutama keikkamerkintä. Pojat toivovatkin Galaxin Soundin myötä saavansa jalkaa oven rakoon.
- Galaxin Soundista saimme kokemusta, mutta televisioaika on aina televisioaikaa, pojat hehkuttavat yhteen ääneen.
Keikoilla yhtye on soittanut Hurriganesia, Rollareita, Green Daytä ja Elvistä, mutta ei suomalaisia viisuja. Yhtye esittelee Facebook-sivuilla olevansa vielä cover-bändi.
- Omissa biiseissä on sitä hehkua. Lisää on tehtävä, pojat kertovat.
Jos Rhyme vie voiton, bändi pääsee levyttämään singlen ammattilaisten opastamina ja siinä vaiheessa on hyvä, jos omia viisuja löytyy soittolistalta enemmänkin.
- Meillä ei Beatlesien tavoin ole Lennon-McCartney-työparia, vaan kaikki tekevät kaikkea, sanoittaa, säveltää ja sovittaa, Saurio kertoo.
Rhymen soittajille rokkibändi on mukava harrastus, mutta kuka tietää, mitä jatkossa seuraa. Tommi Kuisma on kiinnostunut urasta äänittäjänä ja Saurio haaveilee artistin urasta.
- Olen kiinnostunut musiikin äänityksestä ja oppia saan lisää lukiossa. Koko porukka paitsi Topias pyrkivät Madetojan musiikkilukioon, Kuisma kertoo.

Fakta

Oululaisbändi Rhyme nähdään TV2:lla Galaxin Soundissa
sunnuntaina 5. huhtikuuta
kello 9.30. Vieraana mukana myös The Voice Kids -finalisti Helmi.
Galaxin Soundiin on esikarsinnan kautta valikoitunut mukaan kuusi bändiä eri puolelta Suomea. Rhymen lisäksi ohjelmassa kuullaan tyttöpoppia Kouvolasta, suomiheviä Haapajärveltä, punkrokkia Helsingistä, pop-rokkia Jyväskylästä, tyttöpoppia Helsingistä.
Katsojat saavat valita voittajan fanittamalla omaa suosikkiaan osoitteessa yle.fi/galaxi. Eniten fanitetusta yhtyeestä tulee Galaxin soundin vuoden 2015 bändi.
Galaxin Soundin Särkänniemessä 16.5. taltioitava finaali esitetään televisiossa sunnuntaina 17. toukokuuta.
Voittajabändi pääsee levyttämään singlen ammattilaisten opastamana.
Aiempina vuosina Galaxin Soundin ovat voittaneet The Landline Heinävedeltä ja The Chosen Ones Sonkajärveltä. Oululaisbändejä ei aikaisemmin ole ollut mukana.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva