Maalaus vaatii keskittymistä

Oulunsalon asukastuvalla aloitti taidepiiri toimintansa keväällä 2013. Aktiivinen kuvataiteen harrastajien joukko kokoontuu joka maantai iltapäivällä kello 14.30 mieluiseen harrastukseensa.
- Maalaamme niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, joskus jopa iltakahdeksaan, Inkeri Karjala, yksi taidepiiriläisistä kertoo.
Ohjaajina toimivat Esko Toljamo ja Tuomas Peltoniemi kahvi- ja pullapalkalla vuoroviikoin.
Taidepiirissä tekotapa ja aiheet on jokaiselle vapaita ja mielenlaadun mukaisia.
- Tila jossa työskentelemme on vanha apteekin tila, paikka on tilava ja valoisa.

Inkeri Karjala sanoo, että yhteinen harrastus on koonnut iloisen ja mukavan joukon yhteen jo kaksi vuotta.
- Joukkoon ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa luova tekeminen, vaikkapa piirtäminen tai jotain muuta mikä mukavalle tuntuu. Aluksi voi olla pelkästään katselemassakin.
Illan aikana taidepiiriläiset pitävät myös kahvitauon, jolloin he kokoontuvat pöydän ympärille rupattelemaan mukavia kahvin ja pullan kera.

Toukokuun viimeisenä maanantaina eli 25.5. taidepiiriläiset pitävät näyttelyn asukastuvalla kello 14.30 alkaen, jolloin kaikki ovat tervetulleita katsomaan maalauksia ja pysähtyä samalla pullakahville.
Taidepiirillä on ollut jo aikaisemminkin yhteisiä näyttelyitä ja joillakin on ollut myös yksityisnäyttelyitä.
Viime maaliskuussa 2.3 - 31.3. taidepiirillä oli näyttely Tyrnävän Myllykirjastolla.
Kesällä taidepiiriläiset pitävät tauon maanantaisista kokoontumisistaan. Kesällä on tarkoitus pitää maalausleiri ja syksyllä jälleen yhteisnäyttely.

Oulunsalon Asukastupayhdistys on kunnostanut Oulunsalon vanhan apteekin tilat, jotka on tarkoitettu yhdistysten, järjestöjen ja harrasteryhmien käyttöön.
Tiloista ei peritä vuokraa. Asukastupa suosittelee kuitenkin, että järjestöt maksaisivat yhdistykselle vuotuisen 50 euron yhteisöjäsenmaksun. Jäsenmaksutuloilla katetaan asukastuvan hallinnoimien yhteisten tilojen vaatimia kustannuksia.
Oulunsalon Asukastupayhdistyksen tarkoituksena on koota asuinalueensa ihmiset edistämään viihtyisyyttä ja hyvinvointia yhteistyön hengessä. Yhdistyksen internetsivuilla luetellaan yhdistyksen tavoitteita:
"Tavoitteena on matalan kynnyksen talo, jonne kyläläiset rohkenevat tulla ikään katsomatta. Olla mukana palvelujen kehittämisessä ja edistää niiden saatavuutta kaikenikäisille kyläläisille. Kerätä yhteen paikkaan monenlaisia toimintoja ja tehdä Oulunsalon asukastuvasta "Tervetuloa Oulunsaloon" -infopiste, josta löytyvät paikallisten yhdistysten, urheiluseurojen ja muiden toimijoiden yhteystiedot ja tulevat tapahtumat. Tehdä tiedotus- ja neuvontatyötä. Järjestää valistustilaisuuksia sekä juhla- ja huvitilaisuuksia. Tehdä esityksiä viranomaisille sekä yhteisöille ja toimia eri tavoin asukkaiden parhaaksi."
Asukastuvan toiminnassa on mukana yksityishenkilöitä sekä yhdistyksiä, muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Eläkeliiton Oulunsalon yhdistys. Yhteistyötä tehdään Nuorten työpajan, sosiaali- ja terveydenhuollon, Oulunsalon kulttuuri-instituutin sekä muiden toimijoiden kanssa.
Tilojen varaamisesta, käytöstä ja kahvituksista voi kysyä Asukastuvalta.

Fakta

Oulunsalon Asukastupayhdistyksen asukastupa sijaitsee vanhan apteekin tiloissa, Kauppiaantie 3:ssa. Toiminnasta tiedotetaan asukastuvalla, lehtien järjestöpalstoilla, kotisivuilla ja Facebookissa.
Asukastupa avoinna maanantaista torstaihin kello 10-15, perjantaisin 10-14.
Yhteys: 044 5307 990, sähköposti: asukas.emanta@gmail.com, Kauppiaantie 3.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva