Arina luo uutta ravintolakeskittymää

Kari Sankala

OULU Osuuskauppa Arina tekee parhaillaan mittavia muutostöitä omistamassaan Isokatu 24:n kiinteistössä, jonka oululaiset muistavat aikaisemmilta vuosilta vakuutusyhtiö Sammon toimitalona ja vielä kokeneemmat kaupunkilaiset huonekaluliike Askon paikkana.

Isonkadun ja Kauppurienkadun kulmaukseen aivan Rotuaarin nurkalle tulee liiketalon ensimmäiseen kerrokseen nuorisovaatekaupan keskus ja toiseen kerrokseen noin 800 ravintolapaikkaa kahteen ravintolaan ja Isonkadun puoleiselle toisen kerroksen terassille.

Arinan hotelli- ja ravintolalinjan johtaja Veli-Erkki Vesavaaran mukaan investoinnin kokonaisarvo on yli kolme miljoonaa euroa. Jako ravintoloiden ja vaatekaupan kesken on hankalaa, koska koko talo on remontissa.

Toiseen kerrokseen pääosin Kauppurienkadun puolelle Rotuaarin varteen sijoittuu ravintola Rosso. Rossoon tulee noin 200 asiakaspaikkaa. Kyse on italialaistyyppisestä ruokapaikasta.

Isonkadun puolelle toiseen kerrokseen sijoittuu Buenoz-niminen noin 640 paikkainen ravintola. Luvussa on mukana Rosson kanssa yhteisen noin 60-70 paikkainen terassi.

Buenozin suunnittelusta vastaa tunnettu ravintolasuunnittelija ja Leningrad Cowboysin muusikko Sakke Järvenpää.

Tuttu henkilöstö

Veli-Erkki Vesavaara sanoo, ettei Buenozin tarkoitus ole korvata tanssiravintola Arinaa, vaikka koko ravintolakeskittymän henkilöstö koostuu entisistä osin Arinan ja Madissonin työntekijöistä.

Työpaikkoja ravintoloihin tulee noin 40. Uusia tekijöitä haettiin lehti-ilmoituksella sunnuntaina. Haussa on muun muassa ohjelmaisäntä.

Ravintolahenkilöstön koulutus alkaa 13. toukokuuta. Vesavaara ei osaa tässä vaiheessa sanoa tarkkaa avaamisajankohtaa, mutta joka tapauksessa uusia houkutuksia on tarjolla Oulun ydinkeskustassa viimeistään kesäkuun alusta.

Nuorisovaatekauppa saa tilat katutasosta. Nuorisovaatteita on myyty rakennuksessa koko remontin ajan, sillä meneillään on kuumin kevätsesonki.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva