Temmestalo uusiutuu

Entisestä kunnantalosta tulossa oikea temmesläisten talo

Rauni Peltonen

TYRNÄVÄ Toiminnot pyöräytetään kokonaan uuteen järjestykseen entisessä kunnantalossa.

Temmestalosta tulee nimensä mukainen poikkemispaikka. Uudeksi asukkaaksi tulee eteläpäätyyn Tenavatalon päiväkoti.

Pohjoispäätyyn kokoushuoneen, autotallin, punttisalin ja kokoushuoneen paikalle sijoittuu kirjasto.

Talon suuri sali säilyy kokoontumispaikkana. Siinä on pidetty erilaisia kylän yhteisiä tilaisuuksia, mutta Temmeksen kunnan aikaan siellä pidettiin myös valtuuston kokouksia, muun muassa tunnelmaltaan tiiviit kuntaliitoskokoukset. Nyt on ajateltu, että sali olisi myös päiväkodin käytössä tarvittaessa.

Päiväkodin pääsisäänkäynti rakennetaan eteläpäätyyn. Käynti kirjastoon ja saliin on entiseen tapaan länsipuolelta.

Esikoulun tiloilla kiire

Temmes-lautakunta hyväksyi keskiviikkoiltana muutossuunnitelmat. Tänään torstaina paperit matkaavat teknisen lautakunnan käsittelyyn, jonka jälkeen kunnanhallitus vielä hyväksyy ne.

Töihin pitäisikin päästä aika nopeasti. Elokuussa pitäisi ainakin esikoulun tilojen olla jo käytössä. Muutostyöt on tarkoitus tehdä kokonaisuudessaan tänä vuonna.

Remontti maksaa noin 100 000 euroa. Tälle vuodelle talousarvioon tarkoitukseen on varattu 55 000 euroa, mutta LVI- ja sähkötyöt nostivat kustannukset arvioitua korkeammiksi.

Lautakunnalla vilkas vuosi

Kuntaliitoksen yhteydessä perustetun Temmes-lautakunnan vuosi on kulunut hitsautumisessa yhteen Tyrnävän kanssa.

Ensimmäisenä toimintavuotensa aikana lautakunta kokoontui viisi kertaa ja paneutui etenkin alueen kehittämiseen. Samaan tulevaisuudessa haastettiin kyläläiset marraskuussa pidetyssä kyläillassa.

Kuntien yhdistyminen on entisen Temmeksen kunnanjohtajan ja nykyisen Tyrnävän sosiaali- ja terveystoimen osastopäällikön Raimo Ojanlatvan mielestä sujunut hyvin.

Esimerkiksi Temmeksen päivähoito- ja koulutoiminnot ovat liittyneet mutkattomasti Tyrnävään. Sen sijaan vanukset ovat olleet muutokseen tyytymättömimpiä. Varsinkin alussa turvattomuuden tunnetta aiheutti yöpäivytyksen lopettaminen.

Arkisto/jukka leinonen

Kokoontumispaikka säilyy. Temmestalon suuri sali säilyy entisessä tehtävässään kyläläisten kokoontumispaikkana.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva