Von Baghin Oulu-dokumentin ensi-ilta huhtikuussa

Esko Aho Kaleva
Oulu Peter von Baghin uusi dokumenttielokuva kertoo hänen lapsuutensa ja nuoruutensa Oulusta 1950-luvulla. Muisteja-elokuva saa ensi-iltansa Oulussa elokuvateatteri Plazassa 13. huhtikuuta.
Samassa yhteydessä järjestetään ohjaajan tuotantoa ja Oulua käsittelevä seminaari Paikan henki - kuinka muisteja syntyy? Ensi-illan jälkeen Muisteja tulee elokuvateatteri Studion ohjelmistoon.
Tuotantoyhtiö Illumen mukaan elokuva "maalaa kaleidoskooppimaisen näyn pohjoisesta kaupungista ja sen hengestä. Eräs nuoruus, aikakausi ja kaupunki heräävät taianomaisesti henkiin. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali".
Elokuvassa von Bagh on käyttänyt arkistomateriaalia muun muassa Pohjois-Pohjanmaan museon ja Oulun taidemuseon kokoelmista, Kalevan arkistosta, Yleisradion filmiarkistosta ja yksityishenkilöiden arkistoista.
Elokuvan on tuottanut Jouko Aaltonen ja kuvannut Arto Kaivanto. Leikkauksesta vastaa Petteri Evilampi ja äänisuunnittelusta Martti Turunen.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva