Oululaisbändi teki laulun koaloille

Carita Forsman Kaleva
Oulu Oululaisyhtye Koalia on saanut yllättävää mediahuomiota Australiassa.
Muun muassa australialaisella Port News -sivustolla kiinnostuttiin bändistä, kun yhtye julkaisi helmikuun alkupuolella Happy Family Tree -nimisen kappaleen koaloiden hyväksi.
Yhtye havahtui nimikkoeläimensä hädälle nähtyään National Geographicin tuottaman dokumentin Port Macquarien koalasairaalasta, jonka kanssa ja hyväksi uutuuskappale on julkaistu.
Kappaleellaan Koalia yrittää nostaa koaloiden ahdinkoa yleisempään tietoisuuteen.
Homman käynnisti yhtyeen basisti ja taustalaulaja Samu Niemelä, joka otti yhteyttä kyseiseen koala-sairaalaan ja kysyi, mitä mieltä siellä oltaisiin yhteistyöstä. Sairaala innostui ja ehdotti koala-biisin tekemistä. Koko bändi oli innoissaan projektista ja yllättynytkin sen saamasta huomiosta.
"Olemme tosi innoissaan ja hieman hämmentyneitäkin kappaleen saamasta huomiosta muuallakin kuin Australiassa. Tavalliset ihmiset ympäri maailmaa ovat laittaneet meille tosi paljon palautetta", iloitsee bändin laulaja Jussi Alamikkelä.
"Nimemme ja logomme perustuu koaloille, joten päätimme antaa jotain takaisin", kommentoi yhtyeen basisti ja taustalaulaja Samu Niemelä australialaissivustolla. "Se on vähintä mitä voimme tehdä."
Port Macquarien koalasairaala on puolestaan ehdottanut, että synergia voisi olla molemminpuolista.
"He haluaisivat tuoda bändiämme esille muun muassa heidän omissa opetusvideoissaan ja materiaaleissaan, ja meidän kautta puolestaan kyseinen sairaala saa lisää tietoisuutta ja tukea", Alamikkelä lisää.
Kaikki tapahtui hetken innostuksesta ja nopealla aikataululla.
"Tämä oli ihan extempore-idea ja päätimme sitten vaan lähteä kokeilemaan. Noin pari viikkoa sitten saimme biisin julkaistua ja samalla vauhdilla treeniksellä kuvasimme sille videon, joka on myös Youtubessa nähtävillä."
Koalia on perustettu Oulussa heinäkuussa 2008 ja viime vuoden lokakuussa se julkaisi debyyttialbuminsa I See Wet People.
"Tärkeintä meidän jutussa on, että kaikilla mukavaa ja soittaminen on hauskaa ja jos se välittyy kuulijoille, niin mahtavaa. Jos tämä juttu poikii keikkoja Australiaan, niin emme kieltäydy."
Yhtyeessä soittavat laulaja Jussi Oskarin (Alamikkelä) ja basisti Samu Niemelän lisäksi kitaraa Mikko Logren, rumpuja Kimmo Juntunen ja toista kitaraa Anssi Hautamäki. Porukka on akateemisesti suuntautunut.
"Ei me kyllä kovin renttuja olla. Kimmo ja Mikko ovat bändin perustajajäseniä ja me muut olemme liittyneet sen jälkeen. Viimeisin jäsen on Anssi. Biisit syntyvät yhdessä treenikämpällä", kertoo Alamikkelä, joka äänessä kuuluvat britti-pop-vaikutteet.
"Pohjalla on Oasikset ja Beatlekset, mutta tuoreempikin musiikki käy."Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva