Tyyli löytyi

Konsertti

Tule ja tööttää. Oulun seurakuntien ja konservatorion soittajat, johtajana Juha Pisto. Kiimingin Kiurut, johtajana Riitta Kyllönen. Pohjankartanon juhlasali 17.2.

Hyvin sovitetun musiikin big band -tyylisen tulkinnan ja laulajien yhteistyötä leimasi kautta konsertin tarkkuus ja hyväntuulinen rytminen energia. Rumpujen maagisesti kertaavat aiheet nousivat voimakkaina muun muassa Kiimingin Kiurujen kolmen eteläafrikkalaisen sävelmän taustalta linjakkaasti hallitun laulun vaikuttavaksi tueksi.

Kapellimestari Juha Pisto osaa nostaa dynamiikan voimakkain korostuksin esiin. Toukolan kevätmarssi alkunumerona osoitti jo tätä komeassa melodiassaan. Varsinainen musikaalinen hurmio tavoittui kuitenkin selvimmin latinalais-amerikkalaisen tyylilajin, esimerkiksi bequine, rytmikkäässä ilotulituksessa.

Tule ja tööttää, Välitunnilta karkuun, Punainen mökki ja Sirkuspelle, hyviä sävelmiä, jotka monitasoisina puhuttelevat sekä pieniä että suuria. Jari Levy laulusolistina tavoitti onnistumisen hetket. Muutamin paikoin soittajiston suuri volyymi vyöryi säestävästä osuudestaan yli liiankin forte fortissimossaan.

Kaija Piispa, juonto ja runot, esitteli osuvasti soitinperheen jäsenet Putkinen-bandiksi muuttuneessa muodossaan. Taso on muusikkojen hyvässä hallinnassa. Lapsille ja nuorille tarkoitettu sävelanti elää myönteisesti tämänkin soittajiston piirissä.

Tule ja tööttää -levyä ei julkistamiskonsertissaan nähty. Koko erästä oli löytynyt sen verran teknistä vikaa, että musiikin cd-tuleminen siirtyi. Uuden lasten- ja vanhempienkin levyn ilmestymistä kannattaa kuitenkin odottaa entistä suuremmalla mielenkiinnolla. Sen verran korkeatasoista tulkintaa ja kaiken ikäisiä kiinnostavaa musiikkiuutuutta kuultiin.

erkki virtanen

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva