Vanhasta kaatopaikasta liikuntamaa Kaakkuriin

Kari Sankala

OULU Kaakkuriin entiselle Iinatin kaatopaikalle rakennetaan liikuntamaa, joka palvelee uuden alueen asukkaita. Tutkimusten mukaan alue ei sovellu asuntorakentamiseen, mutta virkistyskäytölle ei ole esteitä.

Kaakkuri on Oulun pääkasvusuunta, ja siitä on tulossa Oulun suurin 15 000 kaupunkilaisen asumakunta vuoteen 2015 mennessä. Nykyisin Kaakkurin suunnalla on noin 5 000 asukasta.

Iinatin vanha kaatopaikka sijoittuu keskeisesti Kaakkurin alueelle. Liikuntamaan tarpeisiin varattu alue on 110 hehtaaria. Alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja ulkoilmaliikuntaan.

Liikuntamaasta on järjestettävissä myös pitempiä liikuntareittejä kaupungin eteläpuolelle. Kentät ja varsinaiset liikuntapaikat rakennetaan Kaakkurissa tulevaisuudessa uusien koulujen ja päiväkotien sekä asutuksen läheisyyteen.

Lapsille ikioma hiihtostadion

Liikuntamaahan soveltuvia toimintoja ovat muun muassa karting- eli mikroautorata, hiihtomaa ja lasten hiihtostadion, hiihto- ja ulkoilureitit, lumilautailurinne, pulkkamäet, kotarakennukset ja nuotiopaikat, maastopyöräily, rullalautailu, ratsastus ja suunnistus.

Iinatin kaatopaikan kunnostus ja jätemassojen läjitys kestää alueella vielä vuosia, joten tarkkoja liikuntamaan suunnitelmia ei ole tehty, vaikka kaupunginhallitus merkitsikin maanantaina tiedoksi liikuntamaan yleissuunnitelman. Lopulliseen suunnitteluun halutaan ottaa mukaan myös alueen asukkaat.

Alustavat maarakennustyöt Iinatissa ajoittuvat vuoteen 2004, jolle vuodelle liikuntalautakunnalle ollaan tekemässä 168 000 euron (miljoonan markan) määrärahavarausta. Vuodesta 2005 eteenpäin lautakunta tekee tarvittavat määrärahaesitykset.

Kaakkurin liikuntamaan jatkokehittely on liikuntalautakunnan vastuulla.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva