Virve Impola kahmi menestystä

Raahelainen opiskelija onnistui erinomaisesti ammattikampaajien joukossa

Helge Murtovaara

RAAHE Tuoreen kampaajien suomenmestaruushopeaa saavuttaneen Virve Impolan kohdalla voi sanoa, ettei hyvä menestys ammattilaisten joukossa ole noussut tänä keväänä kampaajaksi valmistuvan nuoren naisen päähän. Palkinnot eivät jääneet yhteen, vaan kokonaisuus arvioitiin toisen sijan, leikkaus ja tyyli sekä värjäys kolmannen sijan arvoiseksi.

”En etukäteen odottanut tällaista, lähdin vain kokeilemaan, miten kisoissa pärjää. Hyvinhän tuolla pärjäsi. Pokaalit pääsevät kotona kunniapaikalle. En osaa kuitenkaan itseäni laittaa paremmaksi kuin muut oman luokkalaiset.”

Luokanvalvojan, parturilehtorin Eija Sassin mielestä Virve Impolan menestys on hyvä mittari Raahen ammattioppilaitoksen parturi-kampaajalinjan tasolle. Palkinnot kertovat suoraan myös siitä, ettei kaikki hyvät tule suurista kaupungeista, vaan pienillä maaseutupaikkakunnillakin osataan.

”Mielestäni tästä on hyötyä koko ryhmälle ja kaikille meille.”

Helsinki Hair Open 2002 -tapahtumaan osallistui satoja kilpailijoita arviolta kymmenestä maasta. Virve Impolan menestyksen tasoa nostaa kieltämättä se, että opiskelija kilpailee ammattilaisten joukossa. Kilpaileminen ei nuorelle kampaajalle ole outoa, sillä takana on kahdelta edelliseltä vuodelta kilpailut Tampereelta sekä ammattioppilaitoksen omat taitajakilpailut.

Työpaikka odottaa valmistuvaa kampaajaa

Koska kilpailuun osallistui myös ulkomaalaisia kampaajia, kilpailukielenä käytettiin englantia. Yksi tehtävä oli muun muassa leikata mallilta neljä senttiä hiuksia ja laittaa siihen kampaus 35 minuutissa ilman etukäteisvalmisteluja tuomarien valvovan silmän alla.

”Lavalle meno jännitti sen jälkeen, kun oma nimi oli kuulutettu.”

Yksi syy Virve Impolan mahtavaan menestykseen löytyy varmasti siitä, että kaikki oppilaat aloittavat käytännön harjoittelun jo heti ensimmäisen lukukauden alussa. Ensimmäiset pari kuukautta tehdään töitä harjoituspäillä ja seuraavaksi ovat vuorossa toisten oppilaiden ja sukulaisten hiukset sekä lopulta työskentelyä asiakkaiden kanssa.

Kysyttäessä, onko parturi-kampaaja toive- vai haaveammatti, Impolan vastaus on selvä - molempia.

”Haaveilin jo pienenä tulevani joko parturi-kampaajaksi tai hevosenhoitajaksi. Ammatti on kiinnostanut minua aina, olen laittanut ja leikannut nuoresta pitäen toisten hiuksia.”

Kun Impola keväällä valmistuu kampaajaksi, on hänellä jo työpaikka Raahessa valmiina.

Parturi-kampaajalinjalta oli Helsinki Hair Open -tapahtumassa kilpailijoiden lisäksi omat mallit. Virve Impolan malleina olivat Katri Mathlin ja Taina Kyröläinen. Kilpailu- ja treenauskaverina toimi Riikka Raitala.

Helge Murtovaara

Hyvä menestys. Suomenmestaruushopeaa ammattilaisten joukossa saavuttanut Virve Impola leikkaa mallinakin mukana olleen Taina Kyröläisen hiuksia.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva